turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

Güszihozzászólásai | válasz erre | 2017.02.28 08:41:57 (6401)
Bocs, hogy beleszólok, de ha már turistaút-csomópont.

Ilyen POI-ból nagyon sok van, gyakorlatilag mindenhol megtalálod, ahol turistautak keresztezik egymást. Folyamatosan viszem fel a hiányzókat, de már majdnem mindenhol van.

Az 'Útjelző oszlop' POI neve nem egyedi, ezért a PONT nem azonosítható.
Az egyedi turistaút-csomópont típusú POI-k lehetővé teszik, hogy pontosan megadjuk pl., hogy mettől-meddig van az útvonal szakasza, mellyel esetleg gond van.
A távolság is ellenőrizhető.

Másik funkciójuk a készülő virtuális táblák azonosítása.
Ezek a virtuális táblák szükségtelenné teszik majd, hogy értékes faanyagot, és a természetbe nem illő mindenféle dizájn alapján legyártott, és gyakran értelmetlen helyek távolságát jelző akármik kerüljenek kihelyezésre.
A csomópontokhoz rendelt, rugalmasan bővíthető PONT-ok és azok távolsága képernyőn lesz megjeleníthető, leolvasható, legalábbis remélem.
Mivel a lehetőség gyakorlatilag korlátlan, az olyan "célok" is értelmesen megmutathatók lesznek, melyek eléréséhez jelzést kell váltani, esetleg többször.

Tegnap pl. volt szerencsém látni, hogy egy nevezetes szikla milyen messze van, csak az nem volt leolvasható a tábláról, hogy eléréséhez mennyi kilométer jelzetlen úton, mennyi a K+ jelzésű úton, végül mennyi az S+ jelzésű úton.
[előzmény: (6396) Toth417, 2017.02.27 20:51:32]

Toth417hozzászólásai | válasz erre | 2017.02.27 20:51:32 (6396)
Köszönöm a válaszokat!

Számomra az egyik probléma az volt, hogy az "OKT tábla" (ez az oszlopon lévő) és a "Kékkör tábla" (az A0-ás méretű) között a különbség nehezen értelmezhető. Abba, hogy milyen pontosságúak a táblák, ne menjünk bele. A legtöbb ilyen tábla elágazásokban van, tehát csak a turistaút-csomópont az, ami szintén ott van, de az a kimeneten nem látszik, erről is volt párhuzamosan szó.


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók