Vita:Track-ek archiválása

A Turistautak.hu wikiből

Hajo javaslata 2009.08.30:

Az archiválást, hogy ha akarjuk (úgy értem, hogy konszenzus alakul ki róla):

1.) egyszerűen úgy kellene végrehajtani, hogy az adatbázisban létrehozni egy plusz 'archivált (bool)' mezőt. Ha ennek a mezőnek igaz az értéke, akkor ezt a tracket nem hivatkozza be az mp-be (nem fog megjelenni szerkesztéskor és nem fög lejönni a trackekkel együtt). Így nem kell fizikailag törölni, csak átbillenteni. Egyébként butaság lenne bármit is fizikailag törölni. Ki tudhatja, mikor lenne mégis szükség bármire, amit korábban kitöröltünk.

2.) Az archiválás ezután már csak egy SQL parancs kiadása, hogy ha pl egy bizonyos dátum előttieket szeretnénk archiválni.

3.) Elvileg lehetne egy pipa vagy link a track adatlapon, amely beállításával a track gazdája vagy a rajzoló archiválhatná (pl. olyan tracket, ami ugyan nem régi, de nincs benne semmilyern újdonság).

4.) A track lekérdezéseknél be lehetne pipálnni, hogy az archiváltakat is mutassa.

A lényeg, hogy ne fizikailag töröljünk, hanem csak hagyjuk figyelmen kívül azokat, amelyek már idejét múlták, vagy más szempontból nem kellenek.


Szerintem tájegység letöltésénél legyen egy kapcsoló, mely belefűzi az mp-be az archivált track-eket is. Arti (junior)


A fentiekkel egyetértek! DE! az automatikus (X évnél régebbi) archíválás szerintem nem megoldás. (mind ahogy a fórumban páran leírták) Sok olyan nagyon régi track van amiről nincs frissebb bejárásunk. (pl. kisebb falvak, túristák által nem nagyon járt helyek). Nagy munka, de én csak a kézi archiválást tartom jónak. (ha mindenki csak 1 db track-et archivál 1 rajzolás során elég gyorsan kikapálódnak a nem használt trackek)

-Fgg-