Feltöltött trackek automatikus színezése mapedithez

A Turistautak.hu wikiből

Tartalomjegyzék

A probléma

Sokszor felmerült a kérdés a fórumon (főleg kezdők tollából) hogy a letöltött rengeteg trackek között hogyan lehet megtalálni, és végigkövetni a beszerkesztendőt.

A megoldás

Erre a legegyszerűbb megoldást talán a trackek színezése adna.

A "gdb", "mps", "plt" formátum tartalmaz alapból színinformációt. A gpx sajnos nem, de létezik hozzá egy leírónyelv-kiegészítés amivel már képes erre. Ilyen bővített pl. a mapsource gpx kimenete.

A mapedit képes a trackekben tárolt színnel megjeleníteni az adatokat. Ez alól csak a gpx kiegészítse a kivétel.

Ha a track-eket feldolgozottság alapján a szerver ki/átszínezné, akkor a "kusza" vonalhalmazból egy átlátható kétszínű, és könnyebben feldolgozható adathalmazt kapnánk.

Trackfeltöltéskor színezés

Minden feltöltött tracket a tájegységre vágás, dátum/idő törlés mellett beállítana arra a színre ami a feldolgozandó trackeket jelöli.

Miután a berajzolás megtörtént, a tracklistában való feldolgozottra állításnál ("ma") átszínezné a feldolgozottakat jelölő színre.

Előnye

Kevesebb erőforrást használ a szerveren

Hátránya

Csak az előre definiált színeket lehet használni

Trackletöltéskor színezés

Amikor a felhasználó a trackek letöltését kéri a szervertől a zip/tar-olás előtt, beállítaná a trackek színeit a feldolgozottságuk alapján.

Előnye

A felhasználó maga állíthatná be a neki tetsző két színt, pl. a letöltő oldalra kitett két lenyíló listával.

Hátránya

Minden track-kupac letöltésénél a szervernek át kell futnia az adatokon és módosítani kell benne. Ez - gondolom - rengeteg erőforrást köt le.