turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

bigmickhozzászólásai | válasz erre | 2024.03.29 21:06:43 (5119)
Kicsit körbenéztem a neten ezzel a hirtelen fellépő "javax.net.ssl.SSLHandshakeException: java.security.cert.CertPathValidatorException: Trust anchor for certification path not found." hibával kapcsolatban.
Igazából nem mondhatni, hogy megnyugtatóan kiderült, mi a fene is okozza, és mi a tuti módja az eltüntetésének.
Amit sikerült kihámoznom:
- több androidos alkalmazásnál is előfordult hasonló, hogy miközben sem a telefon, sem a az adott alkalmazás nem változott, egyszer csak bizonyos szervereknek küldött GET kérések végrehajtása helyett a fenti hibaüzenetet küldi a szerver.
- volt olyan eset, ahol az adott app összes felhasználója ugyanezt a hirtelen változást tapasztalta, ugyanakkortól kezdve.
- volt olyan eset, hogy ugyanaz az alkalmazás ugyanazt az url-t egyik GET hívással el tudta érni, egy másikkal meg már nem
- jellemző tünet, hogy a hibaüzenetet küldő szerver ugyanazt a hívást bizonyos szoftver-környezetekből (telefon op.rendszer, ill. böngésző) indítva tökéletesen kiszolgálja, másokból indítottakat pedig nem
- van, akinél a szerver oldalon certificate csere valósra (nem self cert.) megoldotta a problémát
- akiknek nincs ráhatása a szerver oldalra, azok kliens oldali gányolással próbálkoznak több-kevesebb sikerrel, de egységesen nyerő megoldást nem találtam (van aki a biztonságos kapcsolatfelvétel félrekonfigurálásával trükközik, van, aki kliens oldali android verzió frissítéssel próbálkozik, stb.)

Én úgy látom, tartós megoldást valószínűleg a szerver oldalon lehetne elérni, de igazából ennek nem vagyok a tudója, hogy most mi van konfigurálva ebben a témakörben, és hogy pontosan mibe és miként is kéne belenyúlni.
[előzmény: (5118) Bakszakáll, 2024.03.28 14:40:41]

Bakszakállhozzászólásai | válasz erre | 2024.03.28 14:40:41 (5118)
Egy a témában viszonylag jártas haverom olyasmit mondott, hogy a szerver és a telefon közötti kommunikációval lehet gond.
És szinte egyik napról a másikra történt hiba, miközben a telefon és a szokásaim változatlanok.
(Kár volt leszednem az appot, mert az újratelepítéssel semmi nem töltődik be.)
Laikusként most az android rendszer frissítése irányába indulok el. Ha egyáltalán lehetséges.
[előzmény: (5114) Bakszakáll, 2024.03.27 15:42:53]

Bakszakállhozzászólásai | válasz erre | 2024.03.27 15:42:53 (5114)
Az alkalmazást letöröltem és újratelepítettem. Amikor a geocaching itteni azonosítóját és jelszavát begépeltem, ez a hibaüzenet:
Hiba
A szerver üzenete:"{"is Trusted" true}"

Gondoltam, hogy akkor bejelentkezés nélkül használom. Az app elindul, ládát nem tölt be, és jön a fenti hibaüzenet.
[előzmény: (5113) Bakszakáll, 2024.03.27 14:57:23]

Bakszakállhozzászólásai | válasz erre | 2024.03.27 14:57:23 (5113)
Szervusz Tamás!

Csatlakozom tau 0470-hez, ugyanezzel szenvedek. Sokféle formában próbáltam a frissítéseket, de a vége mindig ugyanúgy, ugyanaz, ahogy tau írta. Annyival egészítem ki, hogy ilyenkor a szoft totál beáll, csak bezárni lehet, ahogy más applikációkat is. A telefon androidverziója 7.0. (A telefon újraindítása és szoft frissítése sem segít. Azt még lehet, hogy megpróbálom, hogy teljesen törlöm a Geoládák-at és újra telepítem.)


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók