turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

Old Fairyhozzászólásai | válasz erre | 2014.01.21 12:41:37 (5829)
Nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy a POI-adatbázis nem pusztán a térképszerkesztőké, hanem a geoládászoké is. (Bár az tény, hogy a TuHu számára trekkelők és a térképszerkesztők viszik fel az új POI-k elsöprő többségét.) Az már nem a kesserek "hibája", hogy a közös adatbázisból mi olyan típusokat is kiveszünk és a térképre teszünk, amelyeknek ott nem sok keresnivalója van. (Sőt: ez senkinek nem hibája - pusztán egy örökölt helyzet.)
Azt javaslom, hogy az egyesület fejeseinek meggyőzésére irányuló meddő viták helyett fordítsuk az energiáinkat a saját szűrési mechanizmusaink finomítására. Ez utóbbi sokkal több sikerélménnyel kecsegtet. :-)
[előzmény: (5828) Hev, 2014.01.21 12:04:17]

Hevhozzászólásai | válasz erre | 2014.01.21 12:04:17 (5828)
Szerintem a Téli Tihany egy hagyományos teljesítménytúra, melynek reklámozására megvannak a jól bevált és mindenki által ismert fórumok.
Lesz még néhány ezekre is csinálhatjátok a POI-t :-)
A turistautak.hu szellemiségének egyik alapja volt már a kezdetektől, hogy a térképen nem ábrázolunk olyan dolgot ami az évnek csak néhány órájában aktuális, vagy maximum egy két napig. Az ilyen pontokat, bejegyzéseket, feliratokat szisztematikusan és módszeresen töröljük a térképről mivel azon nincs helye. Sajnálatos, hogy a létrehozóik ezt nem teszik meg, így a térképszerkesztők amikor találkoznak vele akkor kizárólag a típusát állítják át minden változtatás nélkül így a jövőben már nem zavar a térképen de továbbra is bárki nézegetheti.
Ismételten átolvasva a Téli Tihany túra hívatalos kiírását, abban nem tesznek említést semmiféle geoeseményről.:-)
Szintén átolvastam a GCjaro oldalát:

'A láda elrejtésének egyetlen feltétele van: az esemény szervezője legyen tagja az MGKE-nek! '

Tudom kell a PONT! De akkor a már nem aktuális POI pontokat törölgessétek vagy állítsátok át.[előzmény: (5822) feri60, 2014.01.20 21:48:49]

feri60hozzászólásai | válasz erre | 2014.01.20 21:48:49 (5822)
Abban igazad van, hogy a tavalyi esemény POI-t át lehetett volna szerkeszteni, és nem újat létrehozni az ideinek. A tavalyit ennek értelmében töröltem, és jövőre a megmaradtat fogom átszerkeszteni.
Az idei ikonját viszont visszaállítottam geo-esemény ikonra, merthogy van ilyen ikon, ami pedig pont ide való. Február másodikán visszaállítom pöttyre. A koordinátát egy kicsit korrigáltam, így talán nem takarja ki az iskolát.

Abban viszont tévedsz, hogy erre való a GCJARO oldala. Nem az esemény jelenik meg ugyanis a GCJARO-n, hanem a GCJARO az eseményen, mintegy bónuszként.
[előzmény: (5821) Hev, 2014.01.20 20:46:59]

Hevhozzászólásai | válasz erre | 2014.01.20 20:46:59 (5821)
Ezeket pedig nyugodtan lehetne évről évre aktualizálni, és nem újakat létrehozni!
http://www.turistautak.hu/poi.php?id=150168
http://www.turistautak.hu/poi.php?id=165045

Alapvetően pedig erre való a GCjaro oldala! Ahol amúgy semmi információ nincs a Tihanyi akcióról.
A POI-k típusát módosítottam mert az ikon takarta a valóban fontos és talán többek által keresett iskolát.


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók