turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

Jujuhozzászólásai | válasz erre | 2011.12.01 21:10:59 (4305)
A körberajzolást nagyjából emlékezetből ha meg tudod tenni a MapSource-ban, az elég.
[előzmény: (4304) FDorka, 2011.12.01 19:48:06]

FDorkahozzászólásai | válasz erre | 2011.12.01 19:48:06 (4304)
Kerekes kút - OK, elzárt közkútnak jó lesz.

A mocsár dolog: talán a "dagonya" POI megfelelne a célnak (több lápot, mocsarat találtam "dagonya" kategóriában), a definíció kibővítésével, pl.: sertés-fürdőhely, láp, mocsár (minden ami természetes állóvíz vagy vizenyős terület, de nem tó). Egyébként ez a Cartographia térképen is külön jelölt pont.
Attól még körbe lehet rajzolni, pontosítani a kiterjedését, csak egy hosszú túra keretében erre nincs mód.
Mind1, ezt én hagyom vízként, legalábbis addig, amíg a "dagonya" csak sertés-fürdőhely. Beleírtam a nevébe, hogy mocsár, meg van kép is, talán elég.

A feltöltött tracken meg van jelölve a helye, a rajzoló ráírhatja, hogy "nehezen járható szakasz" (amennyire a felirat kifér, annyi hosszúság elég is neki :)). Egyébként láttunk ott "elkerülő utat", de nem volt időnk felderíteni. Esetleg ha valaki arra jár, körbejárhatná. (--> trackelés)

[előzmény: (4303) Old Eye, 2011.12.01 18:59:24]

Old Eyehozzászólásai | válasz erre | 2011.12.01 18:59:24 (4303)
Kerekes út problémaköre - Nem érdemes mindenre külön POI típust bevezetni.
Van egyfelôl a POI típusok rendszere, olyan, amilyen, lehet velük 'szórakozni',.
Van másfelôl a különféle megjelenítési módok - a raszteres, a GE, a mapszósz, a kütyük (Garminok, Magellánok, PDA/PNA készülékek stb) most nyomulnak az okostelók - nyilván nem tudják az összes alkalmazott POI típust értelemszerûen (egyértelmû ikonnal) megjelenittetni.

Ezért ilyen esetekben, mint kerekes kút, olyan POI típust keresünk, mely legközelebb áll az adott objektumhoz, ami esetünkben közkút, és minden esetben a POI feliratában utalunk a POI típusára.

Kérdésednél maradva a kerekes kutadat 'Kerekes kút' felirattal közkútként vinném fel az adatbázisba.

Talán a legmegtévesztôbb POI felirat, ami elém került: "Apám háza". Betellett egy kis idôbe, mire kiderítettem, hogy aki feltolta, nem édesapja vityillóját rögzítette, így átjavítottam a feliratot imígy "Apám háza (panzió)"

Sokan vannak, kik POI-t visznek fel megfelelô típussal, de üresen hagyják a felirat mezôt azzal a meggondolással, hogy a POI típusa úgyis azonosítja azt. Ez adatbázis szintjén igaz, de ha a megjeleníttetô nem tud az adott POI típushoz megfelelô ikont rendelni, akkor csak egy pöttyöt látunk a képernyôn - vakarhatjuk a fejünket, mi is az...

Visszatérve a thread kezdetére - ilyen kisméretû mocsárnál vagy leszúrnék egy akadály típusú POI-t és annak a feliratába vagy az adott útszakasz utcanevébe bevinném a következô szóveget "Nehezen járható vizenyôs szakasz". A célt, a térképolvasó pontos informálását ezzel biztosítottam ráadásul a megjeleníttetés módjától függetlenül.
[előzmény: (4301) FDorka, 2011.12.01 17:48:37]

FDorkahozzászólásai | válasz erre | 2011.12.01 17:48:37 (4301)
A másik a kerekes kút, ilyen is utamba akadt. Nincs önálló POI-ja.
Rákerestem, van megjelölve vízként, forrásként, közkútként, én elzárt közkútként jelöltem, mert úgy néztem, vizet nem lehet húzni belőle.
Talán ez is megérdemelne egy külön pont típust, mivel elég jellegzetes, és ezért nem besorolható egyértelműen a többi vizes ponttípusba.
- Azt nem tudom, mennyi macera ilyet bevezetni.


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók