turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

VPhozzászólásai | válasz erre | 2010.10.11 15:58:45 (4829)
Leél-Őssy Sándor!

Én is vele barlangásztam.
[előzmény: (4825) gepeszmernok, 2010.10.10 15:41:47]

gepeszmernokhozzászólásai | válasz erre | 2010.10.10 15:41:47 (4825)
Köszönöm a biztató választ.Az a helyzet,hogy mindig magányos vándor voltam.Ott állok meg ahol akarok ,és addig nézelődök,fényképezgetek ameddig jol esik.Szeretem a régi turistatérképekkel ,iránytüvel való tájékozódást és eltévedést.Bárhova téved is az ember.midig látni valamit.amit eddig nem láttam.Ja ,és ami nekem fontos.hogy nem rohanok a hegyekben.Előre nézek,visszanézek,ugy ahogy diákkorunkban tanultuk a tájékozódást szombaton.vagy vasárnap.amikor a reggeli szentmise után a Margithidnál a Hév végállomásánál találkoztunk,vagy akkor amikor a Spartakusz egyesuletnél turavezetöi tanfolyamot végeztem,és igaz.akkoriban többen mentünk a nappali és éjjeli turákra,barlangturákra.melyet volt földrajztanárunk vezetett LÉÉL ŐSI FERENCnek hivták, és szombaton este találkoztunk,rossz ruhával és késöbb saját karbidlámpával felszerelve bejártuk a közeli összes komolyabb barlangokat.Szemlőhegyi.Ferenchegyi ,Mátyáshegyi stb. lementünk a tóig is.amikor még az utcai csatornafedélen keresztul lehetett lemenni a bejárathoz. A karbidlámpa ma is megvan.Itt log egy szögön,megbecsülve.Azok volta az igazán szép idők, a diákévek.Sajnos ezt már nem találom akárhol keresem.mindenkinek jó túrázást kivánok.Micsoda szép ünnepély lehetne.ha pl-egy Szilveszteri éjszakát a TTE kunyhóban tölthetnénk.András vagyok:papi45@citromail.hu
[előzmény: (4823) Old Eye, 2010.10.07 19:59:24]

Old Eyehozzászólásai | válasz erre | 2010.10.07 19:59:24 (4823)
Kedves András! Sok minden megváltozott az elmúlt évek alatt. Kérlek, nemcsak a rosszat lásd meg, a szemetet, itt-ott a pusztulást, hanem vedd észre a jót is - jobbak az utak, jobbak az útjelzések; egyre több a kiépített pihenőhely, egyre többfelé lehet eljutni. - Emlékezz, Kemence pataktól északra, a Börzsöny fele már határvidék volt. Sopronról, Kőszegről nem is szólva...
Jó túrákat! Ajánljuk figyelmedbe a honlapunk bal oldalán megjelenő túraajánlatainkat. Böngészd a ládaleírásokat, sok GPS nélkül is megtalálható! csak figyelni kell :-)
[előzmény: (4821) gepeszmernok, 2010.10.07 19:45:58]

gepeszmernokhozzászólásai | válasz erre | 2010.10.07 19:45:58 (4821)
Tegnap.2010.oktober 07-én felmentem a Nagykevélyre.Vesztemre megkerestem a TTE kunyhót amit nem láttam már tőbb mint 30 éve .Valami gazember kiemelte a vasajtót tokostul együtt.de elfelejtette ellopni ,hogy törjön le a keze.Belül 1 vastalicska,5 fekpad és rengeteg szemét,ami valószinüleg csövesek jelenlétére vall.Szörnyü!papi45@citromail.hu vagyok.Kezdem végigjárni azokat a turákat,melyeket diákkoromban tettem.Most már ráérek,de sok helyen kinyilik a bicska a zsebemben a pusztitás és az Állami pusztitás láttán.


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók