turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

saldarhozzászólásai | válasz erre | 2007.02.24 01:35:42 (14764)
Sikerült!!! Köszönöm mindkettőtöknek a nagyon gyors segítséget. Én azt hittem, hogy a kártyára mentés a track log meghosszabítása lesz oly módon, hogy amikor az utóbbi betelik, a kártya átveszi a szerepét, de a gps-ben minden ugyanúgy látható lesz, mint azelőtt. De így már teljesen világos! Az utolsó pontig sikerült elővarázsolni a kártyáról mindent. Ezek szerint mégis megérte frissíteni.
Még egyszer köszönöm!
[előzmény: (14762) Szab, 2007.02.24 01:00:52]

Szabhozzászólásai | válasz erre | 2007.02.24 01:00:52 (14762)
Felülír ha tele legyen bepipálva, különben leáll a trackelés, ha eléred a 10.000 pontot. A hagyományos módon egyébként ilyenkor is logol a készülék belső memóriájára 10E pontig, a kártyára meg külön ezzel párhuzamosan, de ott "korlátlan" pontig. Viszont az ott készült logot nem tudod a GPS-en megnézni, illetve mapsourceba se tudod hagyományos módon letölteni. Válts USB storage módba a GPS-en, vagy használj a kártyához külön kártyaolvasót és akkor megtalálod a kártyán a .gpx fájlokat. Ezeket mapsource-szal is megnyithatod.
[előzmény: (14761) saldar, 2007.02.24 00:40:55]

saldarhozzászólásai | válasz erre | 2007.02.24 00:40:55 (14761)
Sziasztok!
Ismét lenne egy kérdésem: a múlt héten frissítettem a 60CSx-em szoftverét azért, hogy alkalmassá váljon a trackek kártyára rögzítésére (3.10/2.90-re). Ma vonaton teszteltem az eredményt, amin kicsit meglepődtem: nem volt semmi baj mindaddig, amíg el nem értük a track log 99%-os kihasználtságát, ám ettől kezdve - általam még sosem tapasztalt módon - a track ezen új szakasza "megmerevedett", kanyarodást nem mutatott, hanem a helyzetemet jelző kis háromszög légvonalban húzta maga után. Tehát ha például Pestről Budára baktattam volna vele a Lánchídon keresztül majd ott jobbra fordulva a Batthyány Térig, akkor a végén a trackem nyílegyenesen a Dunán keresztül vezetett volna., ami, valljuk be, trackback esetén nem túl elegáns megoldás. :)
Szóval nem látom hogy működne a kártyára rögzítés. Ha letöltöm a Mapsource-ba a szokásos módon, nem látom a 99% feletti utat. Persze lehet, hogy csak én nem tudom előcsalogatni.
Tudom, hogy volt már egy-két hasonló panasz, de most akárhogy keresek vissza, nem bukkanok rá. Valaki tud választ adni, hogy mi is történik itt voltaképpen? Előre is ezer hála!


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók