turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

bregő és andorpapahozzászólásai | válasz erre | 2007.02.07 22:31:20 (14201)
Hát igen, az eredmények egészen érdekes. A jelek szerint a beépített Bluetooth jóval kevesebbet fogyaszt, mint a beépített SiRF III-as. Mondjuk ez várható volt, de én arra tippeltem volna, hogy a különbség nem jelentős.
Az meg már meg sem lep, hogy a beépített vevő gyengébb a külsőnél, ez már a kialakításból is szinte adódik, arról nem is beszélve, hogy a 236-os Holux egy minőségi darab szerintem, tehát ott minden nagyon rendben van.

Köszönjük, hogy megosztottad velünk a teszteredményeidet.
(Más: a XAiOX Marathon további nyúzása során azt kaptam, hogy a vevő a gyártó adatainak megfelelően kb. 20 óráig bírja a mellékelt sima Duracell elemmel. Mostantól akksival folytatom tovább.)
[előzmény: (14197) imitto, 2007.02.07 21:11:59]

imittohozzászólásai | válasz erre | 2007.02.07 21:11:59 (14197)
Szépjóestét!
Ígértem mára egy tesztet, most fejeztük be - érdekes eredménnyel zárult. A teszt célja a PDA akku élettartamának mérése belső GPS vevővel és egy külső, Bluetooth vevővel. Nem számítottam egetverő különbségre...
A készülék egy Yakumo Delta 5 BT, saját vevője egy belső antennás Sirf III. Külső vevőnek egy Holux GPSlim 236-os Sirf III. Bluetooth vevőt használtunk. A két vevő azonos helyen volt elhelyezve, hasonlóan rossz vételi körülmények között (munkahely...)

A tesztet a PDA belső vevőjével kezdtük. Teljesen feltöltöttük a PDA-t, töltésjelző elaludt és azonnal nekiálltunk. Készülék ki az ablakba (nehezítésként fémfólia van az üvegen, ezen szabadítottunk 15*15 centit...). 8:45-kor kezdtünk, a képen a RUSSA műszefal (%-os akku töltöttség), kijelző folyamatosan ment (fényerő a csúszkán a 2. állásban, ez nappal szabadban jól látható) Az időt addig mértük, míg az első üzebetet meg nem kaptuk, miszerint "Battery low"...ez akkor következett be, mikor a Russa műszerfalon az akku töltöttség 40%-ról 38%-ra esett. 12:12 perc...tehát összesen 3 óra 27 perc - eddigi tapasztalatok alapján ennyire saccoltam

PDA fel töltőre, és vártam munkatársamat, akitől el kellett kobozni a Holux-ot...tapis tartó a monitorra, PDA bele, Holux az ablakba...14:35-kor kezdés. Minden ugyanúgy, mint az előző esetben - kijelző fixen bekapcs, RUSSA műszerfal, 100%-tól 38%-ig (ismét ekkor jött az üzenetablak)...20:49 perckor!!!!! Tehát a külső vevővel 6 óra 30 percet ment a káészülék! Nem beszélve arról, hogy a saját vevővel szakadozott a vétel, míg a Holux-al stabilan ment (egyszer megszakadt úgy 3 óra elteltével, de vevő ki/be és ment)...kezdhetek gyűjteni külső vevőre...


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók