turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

jekaeffhozzászólásai | válasz erre | 2009.08.10 09:18:33 (42569)
Hát ez valóban nem lesz még ebben a verzióban. Korábban gondolkodtam már sebesség-grafikon egyidejű kirajzolásán, de elriasztott a kettős függőleges skálabeosztás, és az azzal járó bonyodalmak.

Ez a függőleges sebesség mire szolgálna egyébként? Valami ejtőernyős dolog?
[előzmény: (42567) P.ISTI, 2009.08.10 08:27:01]

P.ISTIhozzászólásai | válasz erre | 2009.08.10 08:27:01 (42567)
Mostantól talán megint több időm lesz foglalkozni a GPS-szel, meg az ő programjaival, így SRTM-progid is több figyelmet kap majd tőlem.
Lehet, ebbe a bétába már nem fér bele, de nekem egy olyan funkcióra lenne szükségem, hogy az aktuális függőleges irányú sebességeket kapjam meg a tracklogból. Tehát két trackpo(i)nt közötti függőleges sebesség (m/s-ban). Vagy ezt is tudja a progi, csak nem találtam meg benne?

Tudom, hogy sokkal pontatlanabb lenne az adat, mert azért a barommérő használatával is lehet mindenféle ingadozás a magasságban, de mégis jó lenne látni két pont közötti emelkedés/süllyedés nagyságát.

A fentit továbbfejlesztve kiírhatná a maximális emelkedés/süllyedés nagyságát, pozícióját, idejét.

Mégtovább fejlesztve ( :-) ) két tetszőleges pont (vagy időpont) között is megadhatná a fenti adatokat.
[előzmény: (42554) jekaeff, 2009.08.09 17:56:29]

jekaeffhozzászólásai | válasz erre | 2009.08.09 17:56:29 (42554)
A vállalkozó szellemű SRTM_HUN felhasználók tesztelhetnék az új bétát: SRTM_HUN béta (2009.08.09)

Ilyesmikre gondolok, hogy tapasztalható-e jelentős változás a sebességben (nyilván csökkenés), vannak-e váratlan fagyások vagy hibás működés a beállítások ki-be kapcsolgatásakor, mindenféle paramétert állítgatva, grafikonokat ki-bekapcsolva, új fájlt beolvasva, stb.

A program bemásolható a jelenlegi SRTM_HUN.EXE mellé, és onnan futtatható. Amennyiben van "settings.bin" fájl (mentett beállítások) az adott könyvtárban, akkor azt törölni kell.

Újdonságok:

1.) Felülbírálható az távolság és a magasság tengely skálázása. Több napos túrák tervezésekor vagy utólagos kiértékelésekor lehet hasznos, ha az "x" és "y" tengelyek skálabeosztása azonos. Megkötés: a megadott értékek csak "tágabbak" lehetnek mint a grafikon szélsőértékei, ellenkező esetben a program figyelmen kívül hagyja a beállított értéket (vagyis ha pl. a grafikon legmélyebb pontja 110 méterrel a tengerszint felett van, akkor 150m-es alsó határértéket beállítva a magasság-tengelyen a program továbbra is 110m-től kezdve fogja ábrázolni a grafikont).

2.) Tizedespont-tizedesvessző hiba javítva.

3.) Kitöltött grafikonok is választhatók a vonalgrafikonok helyett (de azokat választva jelentős lassulás várható az útvonalpontok szövegdobozainak mozgatásakor).

4.) Az alapértelmezett ablakméret most már nem csak nagyítható, hanem kis mértékben függőlegesen zsugorítható is (112 pixellel, így kompaktabb grafikonok is készíthetőek)


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók