turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

FTomhozzászólásai | válasz erre | 2011.03.16 11:52:02 (4084)
Mielőtt a wikibe kerülne: tudtommal a Pilis-Visegrádi-hegység turistaútjait a Magyar Turista Egyesület felügyeli és tartja karban.
http://termeszetbarat.hu/cikk/emlekezteto_a_turistaut_albizottsag_uleserol
[előzmény: (4061) Old Eye, 2011.03.13 22:06:39]

Old Eyehozzászólásai | válasz erre | 2011.03.13 22:06:39 (4061)
Ezt a hozzászólásodat át kéne tenni valahogy a wiki-re. Remek összefoglaló! Köszönöm!
[előzmény: (4060) efemm, 2011.03.13 21:55:41]

efemmhozzászólásai | válasz erre | 2011.03.13 21:55:41 (4060)
Turistaút nyomvonalának a megváltoztatása nem egyszerű folyamat. A turistautak hálózatának karbantartását nagyrészt a Magyar Természetbarát Szövetség (termeszetbarat.hu) vagy annak tagszervezet koordinálja.
Jogi szempontból kell a terület tulajdonosának engedélye is, ez esetünkben a Pilis Parkerdő (és talán Pomáz Önkormányzata is). Fontos, hogy nem elég csak "kimenni a terepre és felfesteni valamit", mert a turistaút fogalma végre bevezetésre került a 2009-es Erdőtörvényben, így egy turistaút bizonyos jogokat illetve kötelezettséget is jelent, mind a tulajdonosnak/kezelőnek, mind a turistának.
A Pilis és Visegrádi-hegység turistaútjainak gondozását a Magyarországi Kárpát Egyesület (www.karpategyesulet.hu) vállalta, együttműködési megállapodást aláírva a Pilisi Parkerdővel.
Az Oszoly környékének turistaútjait az Oszoly Környezetvédő Egyesület (www.oszoly.hu) tartja karban, legelőször őket kellene megkeresni. Nekik van tapasztalatuk az engedélyezési, egyeztetési folyamatokban, másrészt ha támogatják az ötleted, akkor esetleg a kivitelezésben is kaphatsz segítséget.

Berki Zoltánt (berki.zoltan@t-online.hu) is mindenképpen keresd meg, mivel egyrészt rajta keresztül kerülhet fel módosítás a (következő) turistatérképre, másrészt a Magyar Természetbarát Szövetség, Gyalogtúra bizottság, Útjelző albizottság vezetőjeként a turistaút karbantartás koordinátora.

A festési munkák technikai mikéntjére legegyszerűbben a www.turistajelzes.hu oldalon (új honlap!) találsz (sok) oktatási anyagot.
A hazai turistautak nyilvántartása még nem teljes, de arról, hogy (nagyjából) kihez tartozik (jogilag senkihez, de van "aki karban szokta tartani"), tájékozódhatsz a termeszetbarat.hu/turistautak_listaja_tajegyseg_szerint oldalon.

[előzmény: (4039) Esteban62, 2011.03.06 20:56:47]

Esteban62hozzászólásai | válasz erre | 2011.03.06 20:56:47 (4039)
Sziasztok, kérdezni szeretnék tőletek, hátha valaki tudja a megoldást. Azt szeretném tudni, hogyan lehet kezdeményezni egy turista út nyomvonalának a megváltoztatását. Egészen pontosan egy turista út egy településre bevezető szakaszára gondolok. Ez egy pilisi út, a sárgának az a része, ami a csobánkai Oszolyról vezet át Pomázra és ott elég szerencsétlen módon egy rendkívül lepusztult városrészen visz keresztül elég értelmetlen módon. Nem véletlen, hogy a közeli láda (GCPOMA) leírásában fel is hívják rá a figyelmet, hogy nem ajánlott arra menni, aki pedig nem ismeri a környéket, az nem nagyon tud más utat. Pedig érdemesebb lenne ezt az utat tovább vinni a fennsíkon és egy kulturált szilárdburkolatú úton levinni a HÉV állomásra, ahova a zöld út is érkezik. Kíváncsi vagyok a véleményetekre, előre is köszönöm! Pisti


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók