turistautak.hu
turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Térképek




Kastély
Kastély
Lobby
Lobby
Étterem
Étterem
Wellness
Wellness
Szoba
Szoba
Fürdőszoba
Fürdőszoba
Fürdőszoba
Fürdőszoba
Különterem
Különterem
Swarovsky
Swarovsky

Típus:
szállodageocaching.hu-n
Név:La Contessa Kastélyhotel Wellness****
Szélesség (lat):N 48° 6,318'
Hosszúság (lon):E 20° 23,543'
Magasság:372 m
Település:Szilvásvárad
Megye:Heves
Bejelentő:Sellő
Dátum:2009.03.08 19:39
szállás típusaszálloda

Tel: +36/36/999-033
Fax: +36/36/999-034
E-mail: info@lacontessa.hu
web: www.lacontessa.hu


A kastély építtetése a Keglevich grófi családhoz kötődik, akik 1666-tól egészen 1894-ig tulajdonolták a szilvásváradi uradalmat. Gróf Keglevich Béla kérésére, Ybl Miklós tervei alapján épült a mai kastély elődje, mely még földszintes és tornyos volt. A Keglevichek után Erdődy Rudolf lett a település birtokosa, s ezzel együtt a kastélyé is, majd 1914-től az új tulajdonos Pallavicini Alfonz Károly őrgróf lett, aki nászajándékként vásárolta meg a több hektáros ősparkkal körülvett épületet. Eredetileg vadászkastélynak szánta, később azonban emeleti szinttel kibővítve neobarokk stílusban átépítette, kialakítva ezzel a kastély épületének mai formáját. A kastély körüli 12 hektáros park Heves megye legnagyobb belterületi védett értéke. Ma közel 7 hektár őspark tartozik a kastélyszállodához, melynek rendbetétele, tanösvények kialakításával, a szálloda konyháját is ellátó gondozott fűszernövénykert létrehozásával jelenleg is zajlik, hogy tavasszal már a park is régi fényében köszönthesse látogatóit.

A La Contessa Kastélyhotel****

Már a kastély felé vezető út is egy élmény: Eger felől érkezve, gyönyörű tájon vezet végig a kanyargós út, mely során megcsodálhatjuk a Bükk gyönyörű zöld erdősávjait, a Bélkő hegy 800 m feletti magasságba nyúló fehér szikláit. Szilvásváradra beérve a falu közepétől meredeken kaptat fel az út a kastély felé, s a fák lombjai között lassan előtűnik a méltóságteljes épület.

A főbejáraton belépve először a tágas lobbyban találjuk magunkat: csillogó márvány, gazdagon hímzett, súlyos függönyök, szikrázó Swarovsky-kristály csillárok, hívogatóan kényelmes kanapék és fotelek, korhű festmények fogadják a Vendéget, visszaidézve a grófi idők pompáját. Az üdvözlő koktél mellett kényelmesen kitölthetjük a bejelentőlapot, hogy aztán a tágas, boltíves folyosón felfedezni induljunk a szállodát. A folyosó ablakai az U-alakú épület által körülölelt ún. Ceremónia udvarra néznek, a távolban a környékbeli táj szépsége sejlik fel.

A főlépcsőházba érve megcsodálhatjuk a több mint 4 méteres Swarovsky-kristályokból álló csillárt és falakat díszítő történelmi arcképcsarnokot, melyen a kastély korabeli jelentős személyiségek láthatóak, valamint a korabeli hangulatnak megfelelő festmények másolatai, mint pl. Zichy Katalin grófnő képmása, vagy Rombauer János Flóra c. képe.

A főlépcsőház felől, de a tágas lobbyból is eljuthatunk a kastély elegáns, a’ la carte éttermébe, az Erzsébet étterembe. Itt is kastélyhoz illő pompa várja a betérő ínyenceket, a hófehér asztalterítőn különleges formavilágú Villeroy & Boch étkészlet, evőeszközök és poharak teszik még nagyobb élménnyé az itt elfogyasztott étkeket.

Rácz Gábor a szálloda fiatal, de sokat tapasztalt, nemzetközi gyakorlattal is rendelkező séfje a magyar ízek és a modern konyha elkötelezett híveként a magyaros konyha újrafogalmazott ételeit kínálja a Vendégeknek, melyekből nem hiányozhatnak a hamisíthatatlan helyi ízek sem, így a Sándor Tamás bükki sajtmester kezei közül kikerülő élményszámba menő sajtok, a házi vaj, tejszín vagy a kiváló házi lekvárok.

Reméli, hogy hamarosan mind többen térnek majd vissza az itt kínált szilvásváradi zöldséges, tejszínes, halgaluskával szervírozott pisztránglevesért, vagy az almás-káposztával, mini hordóburgonyával és szilvás öntettel kínált, fűszerekkel marinált szarvas steakért.

A szobák közül 8 található a földszinten, 21 az emeleten és 16 a kastély manzárdjában. Valamennyi szoba elegáns, olasz bútorokkal került berendezésre, alapfelszereltségek közé tartozik a laptop méretű széf, az LCD televízió több mint 50 csatornával, minibár, fürdőköntös bekészítés. Valamennyi fürdőszoba zuhanyzós, hajszárítóval, piperetükörrel felszerelt.

Comfort szobáink a legkisebb, 15-17 nm alapterületűek, a Standard szobák 18-22 nm alapterületek.

Superior szobáink 21-28 nm alapterülettel rendelkeznek, a manzárdon elhelyezkedők fürdőszobája saját finn szaunával rendelkezik.

Superior plus szobáink mindegyike 29-35 nm alapterületű, saját finn szaunával rendelkeznek és általában kihúzható kanapé is van bennük.

Két De Luxe kategóriájú szobánk 35-36 nm alapterületű, egy légtéren belül nappali és hálórész különül el bennük, szintén saját finn szaunával felszereltek.

A Sándor lakosztály 56 nm alapterületű, rendelkezik egy kisebb nappalival és egy tágas hálószobával, fürdőszobája hatalmas, két ablaka a parkra néz, s a saját finn szauna mellett kétszemélyes hidromasszázskád is szolgálja a kedves Vendég kényelmét.

A szállodához közel 600 nm-es wellness részleg tartozik, mely az alábbi szolgáltatásokkal várja kedves vendégeinket:

  • közel 93 nm-es beltéri medence élményelemekkel és pezsgőággyal
  • 6 személyes, 36-38°C-os jakuzzi
  • finn-,bio- és aroma szauna
  • élményzuhanyok
  • hagyományos gőzkamra
  • török gőzfürdő (hammam)

A wellness részleg reggel 8 és este 7 óra között áll a vendégek rendelkezésére. Szakképzett masszőrjeink számtalan az argánolaj (Kailine) és a tengeri ásványok, algák (Thalion) jótékony hatására épülő masszázzsal, kezeléssel várják Vendégeinket.

THAL'ION – kincsek az óceán mélyéről
A franciaországi Bretagne-ban találhatók a THAL'ION kozmetikai laboratóriumai. A kivételesen tiszta vízből betakarított algákból a szépség és a wellness érzés valódi forrását jelentő természetes és hatékony alkotórészeket vonják ki. Magas hatóanyag tartalmú aktív formulák, egyedülálló bőrápolók, kellemes érzetet biztosító textúrák kínálják a tenger jótékony hatásait.

KAELINE – Argaterápia ©, a szépség hamisítatlan tradíciói
A Kaeline egyszerűen azt nyújtja, ami a természetben a legértékesebb. Az argánolaj E-vitaminban a leggazdagabb olaj, értékes szabadgyök fogó. Az argaterápia © az argánolaj kivételes tulajdonságait ötvözi az illóolajok aromatikus hatásaival a maximális hatékonyság érdekében.

szálloda-lista
közeli ládák
közeli pontok
közeli települések
megjegyzés hozzáfűzése

+parkolás kertben/garázsban
+fürdőszobás szobák
+vegetáriánus konyha
+étterem az épületben
-kutya bevihető
+légkondicionálás
-termálvíz
+fedett uszoda
+szabadtéri medence
+szauna
+szolárium
-konditerem
-bowling
-tenisz
+fizetés kártyával

Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók