turistautak.hu
turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Térképek




Helyszínek
Helyszínek
2018-as fa
2018-as fa
Ilyen gömböket is kell majd keresni
Ilyen gömböket is kell majd keresni
Itt várlak a rejtvénnyel
Itt várlak a rejtvénnyel
Közelebbről
Közelebbről
Alternatív, ha nem csak én tűnnék el
Alternatív, ha nem csak én tűnnék el
2. pihenő, a "zöld fa"
2. pihenő, a "zöld fa"

Típus:
geo-eseménygeocaching.hu-n
Név:Geokarácsony 2018
Szélesség (lat):N 47° 25,100'
Hosszúság (lon):E 18° 34,762'
Magasság:201 m
Valószínűleg Alcsút külterületén
Közeli települések:Alcsútdoboz-Szőlőhegy 658 m DK felé, Alcsútdoboz 1.94 km ÉK felé, Szúnyogpuszta 2.32 km É felé
Megye:Fejér
Bejelentő:GeoJézuska
Dátum:2018.12.02 18:24




Budapest (Pilisszentiván)
Találkozó időpontja: 2018.12.23 23:30
N47° 36,710' E 18° 53,030
Találkozó a fenti, Sport utcai parkolóban, ahonnan 1500 méter séta vár ránk, a tanösvényen, a fáig.
Lámpát hozzatok, esőbeálló van a helyszínen!


Debrecen (Hajdúsámson-Sámsonkert)
Találkozó időpontja: 2018.12.23 18:00
N47° 34,879' E 21° 43,583'
A megadott koordinátán találkozunk!


Veszprém (Szentkirályszabadja)
Találkozó időpontja: 2018.12.23 18:00
N47° 04,220' E 17° 59,503'
Találkozó a bicikliút elején a padoknál. Lámpát hozz! Kövesd a jeleket


Kaposvár
Találkozó időpontja: 2018.12.23 18:00
N46° 19,789' E 17° 47,889'
Karácsonyfa megtalálásához keresd a tábortüzet. Onnét együtt indulunk a jeleket követve a fához. Lámpát mindenképp hozzatok.

Békéscsaba
Találkozó időpontja: 2018.12.23 18:00
N46° 39,624' E 21° 07,653'
Ahonnan zenét hallasz nyugodtan menj be a nagykapun, ott várunk!
Parkolni a Dobos István és Bojtár utca kereszteződésénél tudtok.




JÁTÉK


december 2.

Kedves Geokesserek, felnőttek és gyerekek!

Ebben az évben is sokat jártátok erdeinket és hegyeinket. Mivel a természetet én is szeretem, ezért figyelmemet az elkövetkezendő hetekben nektek is szentelem.
8 angyalka kísért el hosszú utamon. Alba, Curta, Dotis, Arrabona és Alisca az országot járja, szebbnél-szebb geokarácsonyi helyszíneket keresve. Legtöbbjük talán már teljesítette is feladatát. Ha olyan ügyesek, mint gondolom, nem lesz szükségem az Apostolok segítségére.
Így én most megpihenhetek, felkészülhetek a nagy hajtásra, ami a játék után vár rám. Mikulás kérésemre már kora ősszel kutakodni kezdett és megtalálta a helyet, ahol bár nyugalmat lelhetek, embereket azért messziről szemmel kísérhetek. Nagy örömömre nem csak Szent Péter szelleme van jelen, egy geoládát is felfedeztem közvetlen közelemben, így feltételezem ti is szívesen zarándokoltok fel ide. Kérlek benneteket most is gyertek, hogy útmutatóval láthassalak el titeket a geokarácsonyfák helyszínét illetően. Természetesen velem nem találkozhattok. Sala folyamatosan őrködik mellettem és mihelyt rejtekem örömömre leleplezitek, rejtvényt hagyva magam után, új fa alá költözhetek. Agria és Partiscum, útmutatásaim szerint 1-1 újabb helyet keres, ahol nyugalmat lelhetek és további útmutatókat hagyhatok.
A sok írásra most rá kell pihennem, de később még segíthetek.
Addig is keressetek!

Persze ne a fejlécben megadott helyen, hiszen délről jöttem és Fejér megyéig még el sem jutottam!

Ünnepváró üdvözlettel:
GeoJézuska


december 4.

Nagy örömömre befi, tegnap este megfejtette, hol lehet engem és az első útmutatót megtalálni (GCFA16). Időközben az angyalkáim is visszatértek. Mindnek sikerült elvégezne feladatát, ami dupla ok most nekünk az ünneplésre.
Kérlek benneteket, mihamarabb keressétek meg mellmagasságban a filmesdobozt (és a hűlt helyem), a képek alapján. Ha valami nem stimmelne, akkor ott az utolsó fotó.
Ígérem, hogy hamarosan jóval északabbra költözöm!

Élménydús keresést kívánok:
GeoJézuska

december 8.

Egy autót láttam közeledni ma, a magasból, nagy S betűvel az elején. Szent Péter után Szent befi ? Kerékpárral vártam, de így is jó. Végre megindulhattam a messzi északra, de zöldebb környezetbe. Megérkezésem után jelentkezni fogok újabb információkkal, hol keressetek. Addig is talán be tudjátok azonosítani a számokat. Megfelelő keresőbe, megfelelő helyre beillesztve, fontos információkhoz juthattok, a leendő karácsonyfák helyszínével kapcsolatban.
Az első nyom:
1527
1901
4057
5264
8400

Hamarosan újra jelentkezek:
GeoJézuska

december 10.

Hétvégén meg is érkeztem északra, a zöldebb fához és rögvest lepihentem. Természetesen Sala gondos felügyelete mellett. Alighogy álomba merültem, telefonom hangja felriasztott. Krampusz kárörvendő hangja csendült fel.
"-Tudtam, hogy a számokkal nem fognak tudni mit kezdeni! Talán a megfelelő mennyiségű pontokat ki kellett volna rakni mindegyikhez! Bár jobb is így, jókat tudok nevetni, csak úgy harsog a környék!
- Az túl egyszerű lett volna. Ráadásul a kedvenc, ördögi 6 számjegyed is kevés lenne. Így sem, úgy sem lennél boldog. Bízhatnál jobban a kesserekben! "
Nem értettem, honnan tudhatta meg a számom. Töprengés helyett kikapcsoltam a telefont és folytattam jól megérdemelt pihenőmet. Holnap a megígért információval jelentkezem. Ígérem, ezúttal könnyen megtaláltok!

Krampusz mentes jó éjszakát!
GeoJézuska

december 11.

Egy elfelejtett sztori, még Bátaszékről:

Olyan jól megfejtettétek a feladványt, hogy rénszarvasaimmal, angyalkáimmal nagy partit csaptunk, ami hajnali egyig tartott. Tudjátok mennyi feladat köt minket a karácsonyhoz, előtte kell kikapcsolódás is. A végén már csak hárman bírtunk táncolni, mindenki annyira elfáradt. Közben megbeszéltem segítőimmel, milyen messzire van a következő fa, de a buli végére elfelejtettem, a cetlim pedig puncsban elázott.

Sala a sztori alapján végül el tudott vezetni Bátaszékről, az északra álló fához. Nektek is sikerülni fog a megfejtés! Amint meglesz, adok helyszíni információkat, a következő nyom rejtéséhez!

Türelmetlenül várom!
GeoJézuska

december 12.

Fairy két helyszínre szűkítette a lehetséges pihenő helyemet, a hányaveti rejtvény ellenére. Befi telitalálata a GCLibc. Ki lesz, aki megtalálja az újabb nyomot, melyből kiderül Fairy listájának esetleges precizitása ?
"zagyvaságokat álmodtam, tündérekről, medvékről... Az egyiket le is írtam és egy gömbbe zárva, a cédrus mögötti borostyánba helyeztem, kicsit térdmagasság alatt.
Egy rikító sárga zsinórt is kötöttem fölé. Egy kapun be lehet menni a fa mögé.
Gond esetén, kérgét vesztett, agancs formájú fán is találsz gömböt, levelekkel takarva. A fejléc koordináta utóbbira mutat. "

Kérlek, jöjj hozzám!
GeoJézuska

december 13.

Miután tegnap este ha2 feltűnt a cédrus közelében, megkezdhettük utazásunkat Salával, az utolsó fához.
A mai estémet már ezen a nyugodt, felséges helyszínen tölthetem. Salának annyira megtetszett, hogy nyomban nekiállt lerajzolni. Úgy döntöttem, semmilyen segédletet ezúttal nem adok. Beszéljen majd a kép helyettem!
Ismét megpihenek, de holnap este jelentkezem.
Addig is.. Volt, aki próbálta kitalálni a GeoJézuskát. Ha szeretnétek megismerni, lapozgassátok Biff evangéliumát!

Jó olvasást!
GeoJézuska

A 2. nyom:
"Álmomban egy ifjú kék tündér és
egy bölcs medvebocs fogócskázott.
S én kalpagom emeltem előttük,
hiszen hagyták egymást felváltva győzni.
Elhalmoztam hát őket dicsérettel és
jutalommal is."


december 14.



Kérésemre Sala lecserélte a nevezetes fát, egy szép fenyőre. :) Talán idővel vissza cseréli, ha szükséges.
Viszont a kép tartalmaz sok-sok utalást, a ... (folyt. köv.)
Nincs folytatás, ugyanis Walterhal azonnal, zseniálisan megfejtette a képet:
"Az egyenes út közelebb lehet az észak-dél irányhoz. Az árnyékok kb. párhuzamosak az úttal, a téli napforduló táján sem túl rövidek, mivel alacsonyan jár a nap. A település szélén megy el, ott csatlakozik bele három kanyarral a másik, amiről két út is vezet a fához. A virágok között van hóvirág. Alcsútdoboz pont ilyen. És van egy hatalmas cédrus. "

És a hatalmas cédruson egy átlátszó gömb tündöklik, az utolsó rejtvénnyel.
A gömb 10 méter magasan van, de segédeszköz nélkül is lehúzható. A legközelebbi odúban, egy idegen doboz mellett találhattok tartalék gömböt is, avarral takarva. A koordináták utóbbira mutatnak.

Izgatottan várom a karácsonyi helyszínek megtalálóját!
GeoJézuska

december 15.

Ma már valahogy így néz ki a cédrus:


Megérkezésünk után első dolgunk volt Salával körülnézni a hatalmas cédrus tetejéről. Mondhatom páratlan panoráma, egy felemelő helyről.
Talán képeket is osztok meg róla, veletek. Csupán a telefonom kívánkozott idő előtt vissza a földre, amit túlzottan nem bántam, hiszen legtöbbször Krampusz ármánykodásait hallottam rajta.
Még 2 nap sem telt el és Sala keresési információkkal látott el, egy frissen rejtett kincsesládát illetően. Megszerettem a keresést, az elmúlt hetekben, így kellemes érzésekkel töltött el a kutakodás, az erdőben, a számtalan faodú között. P1 megtalálóként izgatottan vettem el a ládából egy telefont, mint első számú ajándékot. Új volt, mégis számokra leltem benne. Nem tudom nem feltételezni, hogy angyalkáim csempészhették bele, mintegy végső segédletként. Talán nem lesz rá szükség, de még bent hagyom a memóriában :)
Sok töprengésre nem volt időm, mert ismerős alak tűnt fel a dombon, így a doboz mellett magamat is el kellett rejteni. Ismét ha2 érkezett elsőnek a rejtvényért, mókás volt szemlélni küzdelmét a damilokkal. :)
Most nem volt hova távoznunk Salával, hiszen elfogytak a kiszemelt, nevezetes fák. Mikulás barátunk érkezése csak holnapra várható. Várjuk hát a megfejtések eredményét és a rénszarvas szánt.
Most van mivel tölteni az időt.

Építsetek sok-sok hóembert ti is!
GeoJézuska

A 3. nyom:
"Bence barátom nem volt sem szent,sem botanikus. Dolgos, tanult, jó ember volt, kemény mint a szikla. Keze, mint egy lapát, akkora. Sosem tért le az igazság ösvényéről. Tudta minden élő, ki a csatorna felett átívelő hídon betért a romos malomba: Ő biza vizet prédikál és bort nem iszik. Kis kertjében, a völgyben megtermett minden, gyöngyvirág, babér és olajág is."

december 16.

Felvirradt az utolsó nap. Sok-sok kis hóembert építettünk Salával és izgatottan figyeltük a játék állását. Nagyon aktívak voltatok és befi produkálta is a tökéletes megfejtést, majd Fairy megerősítette azt. A koronát Mikulás megjelenése tette fel a tökéletes napra. Először fehér bojtos sapkája tűnt fel a dombtetőn, majd éltes arca (Walterhal öregnek mondaná), deres szakálla, piros zsákja és alul... rénszarvasok helyett egy tandem kerékpár.
- Hol vannak a rénszarvasok, Mikulás?
- Hagyd csak Jézuska, mikor a tóparton feltűnt a Meleg-hegy, már a látványától elfáradtak a vén párák. Meg kellett pihentetnem őket a Jampi tanyán, de elkésni nem akartam. Beszereztem ezt az ördögi szerkezetet és elkerekeztem hozzád. Azt beszélik az emberek, hogy fiatalon tart, amire nagy szükségünk van. Nem szeretnék úgy járni, mint a szarvasaim. Sala könnyen van az angyalszárnyaival, te meg pattanj fel mögém, Jézuska! Tekerj aztán bőszen, időben odaérjünk, mind az 5 geokarácsonyfához!
- Ez nagyon jó ötlet, ha belejövünk, akkor elmegyünk a Jegesre is!
- Unaloműzőnek addig elmesélem neked Jézuska, hogyan mentettem meg egyszer, messzi földön, egy telefon nélkül, lemerült gps-el eltévedt kessert, egy Fazékkal.
- Jaj, csak azt ne! Nagyon régen lejárt lemez az már, Mikulás!

Egy hét múlva a geokarácsonyfáknál, 1 év múlva itt találkozunk!
Karácsonyi üdvözlettel:
GeoJézuska

Nagy köszönet segítőimnek!
ötlettárs: Gubirobi
grafika és a technika ördöge: Nargoth

A játék megfejtése:
Álomfogók - GCHBS - Hajdú-Bihar
Wisebear - GCESZI - Veszprém
Fairy -GCSTJB - Somogy
Blue Mali - GCJAGI - Pest
Skalp - GCELOV - Békés

Azaz a helyszínek:
Debrecen
Veszprém (Szentkirályszabadja)
Kaposvár
Budapest (Pilisszentiván)
Békéscsaba

Találkozási pont infók péntekenl !

geo-esemény-lista
közeli ládák
közeli pontok
közeli települések
megjegyzés hozzáfűzése


Megjegyzések:
befi 2018.12.16 22:25
Szuper volt! Ha előbb nem, akkor majd a Jegesen találkozunk GJ.
Walterhal 2018.12.16 21:08
Nagyon jó játék volt! Köszönöm Geojézuska, csak sajnálom, hogy annyira zokon vetted a korodra való utalást. Pedig jó akarattal csakis erre gondoltam: <a href="https://hu.wikipedia.org/wiki/J%C3%A9zuska"> Jézuska </a>. Ámbár lehet, hogy mégis én vagyok az öregebb? Hiszen az Ember-sziklán már több, mint hatvan évvel ezelőtt jártam először, de ezt már el is meséltem többször a Titokzatos ház történetével. Akkor a völgyben patak csörgedezett, volt egy kis zsilip is rajta, a forrásokból jóízű vizet ittunk...
ha2 2018.12.16 20:23
Az Isztriai kaland még karácsonykor is kísér!!!
Ancs 2018.12.16 20:04
Köszönöm a játékot!
ha2 2018.12.16 18:46
Köszönjük Geo Jézuska!
Jót játszottunk téli erdőkben és fűtött szobákban is.
Fairy 2018.12.16 18:32
Köszönjük, griffs és társai, nagyon élvezetes volt a játék! ;-)
GeoJézuska 2018.12.16 18:06
Sziasztok!
Megadhatom a telefonomban lévő számokat, ha valaki matekozni akar és kéri, de a játék véget ért! :)
Befi tökéletes megoldást adott, amit Fairy is megerősített.
Felfednék néhány kulisszatitkot.
Miután összeállt bennem a feladandó rejtvények típusa és sorrendje, megfelelő rejtőket kellett találnom. Olyanokat, akiknek a ládáiból nem lehet idejekorán kitalálni a helyszíneket. Azaz elindultam a geokarácsonyfáktól és addig távolodtam, amíg nem találtam ilyen rejtőt. Volt ahol egyből adta magát (GCJAGI) és volt ahol nagyjából a város ellenkező peremvidékén (GCSTJB).
Apropó GCJAGI. Nem tudom, hol lesz az idei Geoszilveszter. Az biztos, hogy nem a tavalyi helyen, így nem is olyan rossz választás (sokkal cikibb lett volna az egybeesés). Valójában azonban csak az angyalkák kiválasztásában van szerepem. Az adott város közelében már ők választják ki a helyszínt.
Remélem nem köveztek meg semmiért :)
Még ma este felrakom az oldalra, hogy jött el értem a Mikulás. Egyúttal a játékban segítőim nevét és a kiszemelt városokat (utóbbiakat már ismeritek). A 23.-i találkozók, parkolók pontos koo-i is felkerülnek a hét közepén, majd a fórumon is jelezni fogom.
Részemről felejthetetlen 2 hét volt.

Gratulálok a keresésekhez és megfejtésekhez !!
GeoJézuska
Fairy 2018.12.16 16:54
@ha2 Nem az érintett rejtőkre vonatkozik a lokálpatriótás utalás, hanem a - római települések nevét viselő - angyalkákra. Ennek csak annyi értelme van, hogy ne azoknak a településeknek a közelében keressük a pontokat, amelyeket Walterhal beazonosított.
Heni&Gábor 2018.12.16 15:56
Fairyvel és befivel értek egyet, ugyanazok a tippjeim nekem is.
ha2 2018.12.16 15:37
Az,hogy most ne legyenek lokálpatrióták arra utal,hogy a ládagazdák olyan rejtéséről van szó, ami a lakhelyétől távol esik!
Fairy 2018.12.16 14:53Fénykép:
@befi Jogos, kicsit csapongunk, pedig már csak ki kellene választani a megfelelő ládákat. Összeszedem, hogy mi hangzott el ez előtt bejegyzés előtt:

<i>2018.12.15 22:05 Nyugodtan térek nyugovóra, a hosszú, eseménydús nap után. Már minden láda neve feltűnt, igaz 1 többször is, 1 kicsit bizonytalanul.</i>
álomfogók: GCHBS
WiseBear: GCESZI
Skalp: GCELOV
L_____ ezeket fixnek vehetjük
Blue Mali: GCJAGI, GCAPVO
Fairy: GCSTJB, GCBASA, GCAGY

És itt a másik határoló bejegyzés:
<i> 2018.12.15 19:51 [...] 3 jó megfejtés már elhangzott, 2 egymás utáni posztban. Annyit még segíthetek, hogy a szöveg utolsó, rövid sora is fontos. :)</i>

Az említett két, egymás utáni bejegyzés:
<b>Heni&Gábor</b> 2018.12.15 11:25 álomfogók: GCHBS
<b>Fairy</b> 2018.12.15 11:02 Élővíz-csatorna (GCELOV) (Skalp)
Malom-völgyi Ember-szikla (GCESZI) (WiseBear)

Ha elfogadjuk, hogy GJ nem trükközik, akkor ebből az 5-ből kell 2-t megnevezni:
<b>Blue Mali: GCJAGI, GCAPVO
Fairy: GCSTJB, GCBASA, GCAGY</b>

GCAGY: túl közel van GCESZI-hez.
GCAPVO: multiláda, nem illik a képbe
GCBASA: mindentől messze van és előfordulhat, hogy lezárják a területet

A tippjeim megegyeznek befiével:
GCELOV, GCESZI, GCHBS, GCJAGI, GCSTJB

(Azt gondolom, hogy nem biztos, hogy a karácsonyfákhoz <i>legközelebbi</i> ládákat kapjuk meg. Szerintem ezek csak referenciapontok, amelyekhez viszonyítva meg van adva fák megközelítése.)
befi 2018.12.16 13:22
GJ:"Már minden láda neve feltűnt" Abból szemezgessünk amink van.
ha2 2018.12.16 10:44
Bocs. Befi. Én eddig csak erdőben feldíszített fenyőnél jártam, itt Pest megyében.
befi 2018.12.16 10:12
Az én tippem

Álomfogók - GCHBS - Hajdú-Bihar
Wisebear - GCESZI - Veszprém
Fairy -GCSTJB - Somogy
Blue Mali - GCJAGI - Pest
Skalp - GCELOV - Békés

Fenyő nem feltétel, volt olyan vidéki karácsonyfa, melyet állítottak.
ha2 2018.12.16 08:29
Gondoljunk arra,hogy fenyő is legyen a közelben.
Hev 2018.12.16 00:08
A GCSTBJ Kaposváron egy volt <b>Bencé</b>s apátság romja.
Fairy 2018.12.15 23:01Fénykép:
Nem tudtam visszafogni magam és más portálon is körülnéztem egy kicsit. Ez jött szembe: :-o
Ancs 2018.12.15 22:18
Nicsak elírtam: GCSTJB
A Jágit meg nem akarom elhinni. Szerintem ennél kreatívabb GJ és APVO :D
GeoJézuska 2018.12.15 22:05
Nyugodtan térek nyugovóra, a hosszú, eseménydús nap után. Már minden láda neve feltűnt, igaz 1 többször is, 1 kicsit bizonytalanul. Holnap este sír a telefonom, ha szükséges.

Jó éjszakát!
GeoJézuska
Ancs 2018.12.15 21:58
Ha a GCJAGI, akkor hiányzik az igazság, a babér, a (l)apát és a prédikál is. Ezek a GCAPVO-nál megvannak.
Jáginál tavaly volt Geoszilveszter.
Heni&Gábor 2018.12.15 21:50
Blue Malinak én is a Jági tónál lévő ládáját mondanám (... és olajág is.)
Ancs 2018.12.15 21:30
GJ bejegyzése alapján feltételezem, hogy 4 helyszín ok.

Újabb segítséggel Győr helyett Tolna, Baranya, Somogy.
De mivel Őcsény miatt Tolna nem lehet, így Baranya vagy Somogy, ahol keresünk Bencét.

Fairy - GCSTBJ vagy GCBASA - Somogy
Talán inkább a második az olajágra utalva


GeoJézuska 2018.12.15 21:24
"Walterhal ügyesen beazonosította az angyalkákat, viszont én így bocsájtottam őket útra: "de most ne legyetek lokálpatrióták". Jó munkát végeztek, így a kizárásban lehet hasznos inkább ez az információ. "
Ancs 2018.12.15 20:40
Álomfogók - GCHBS - Hajdú-Bihar
Wisebear - GCESZI - Veszprém
Fairy - GCAGY - Győr-Moson-Sopron
Blue Mali - GCAPVO - Pest
Skalp - GCELOV - Békés

Mondjuk így Tolna és Baranya környéke fa nélkül maradna...
ha2 2018.12.15 20:35
GCJagi Jági tanösvény (Blue Mali) Pilisszentiván
ha2 2018.12.15 20:32
JÁGI tó
GeoJézuska 2018.12.15 19:51
Sziasztok!

Foglaljuk kicsit össze az eseményeket, leginkább azoknak, akik nem követték az elejétől.
Az első nevezetes fánál (GCFA16) találtatok 5 db. négyjegyű számot, amelyről kiderült, hogy kesser telefonszámok részletei. A 2. nevezetes fánál (GClibc) fellelt szöveg egyértelműsítette (megfejtés után), hogy melyik 5 kesserről (mindegyik rejtő) van szó. Mivel a 3. fánál (GCCSAP) talált rejtvény az utolsó, ezért talán egyértelmű, hogy az 5 rejtő 1-1 ládáját lenne jó kitalálni. Az már elhangzott az oldalon, hogy ez a megfejtés adja a helyszíneket.
3 jó megfejtés már elhangzott, 2 egymás utáni posztban. Annyit még segíthetek, hogy a szöveg utolsó, rövid sora is fontos. :)
Hosszú a rejtvény, sok utalással, tehát a feladat nem egyszerű. :)
Nem meséltem még el egy sztorit, amiből adódhat egy matematikai alapú megfejtés. Ma este még felkerül az oldalra, de csak a sztori, a feladványt akkor tervezem, amikor már feltűnt mind az 5 láda neve és szűkíteni kell csak a kört.
További jó agyalást!
GeoJézuska

Walterhal 2018.12.15 17:40
Olvasgatom, ízlelgetem a szöveget, és a völgynél más érzésem lett. Áprily ugrott be. És pont Blue Mali <a href="https://www.geocaching.hu/caches.geo?id=4882"> ládája</a> van a völgyben.
Ancs 2018.12.15 17:35
Gcprps gyanús...
ha2 2018.12.15 16:40
A Prédikálószék nagyon messze van egy geokarácsonyfának.
Fairy 2018.12.15 16:14
Viszont ha feltételezzük, hogy GJ szisztematikusan dolgozik, akkor mégis csak a ládáin keresztül lehet érintett az öt júzer. Hiszen arról tudnom kellene, ha én lennék az egyik angyal. :-D
Ugyanakkor arra látok esélyt, hogy a három rávezető láda gazdája aktív részese a történetnek:
1. Péter60, V_Gabor és griffs tudtommal korábban nem volt még GJ vagy angyalka.
2. Előfordulnak együtt <a href="http://www.geocaching.hu/poi.geo?id=186962">geoeseményeken</a>, ahol akár a konspirációt is kidolgozhatták.
3. Az alcsúti ládánál a kötéltechnika iránt megmutatkozó vonzalom eléggé leszűkíti a kört. Csak Zergi, Juju, Csuhás és griffs jutnak hirtelen eszembe, akik közül - micsoda véletlen - a doboz éppen a legutóbbi felhasználóé.

...persze nem kizárt a véletlen egybeesés... :-D
Fairy 2018.12.15 16:01
@befi Azt hiszem, hogy hivatalosan csak azt tudjuk, hogy az öt júzer valamilyen formában érintett - az egyelőre feltételezés, hogy a ládáik révén. Lehetne akár ez az öt júzer GeoJézuska öt angyalkája is.
befi 2018.12.15 15:29
Hahó! Kicsit elkanyarodtunk. Az öt user neve ismert, valamelyik ládájuk közelében lesz az öt karácsonyfa.
Walterhal 2018.12.15 13:32
Vízen átívelő híd és malomrom talán: <a href="http://www.geocaching.hu/caches.geo?id=2875"> Sólyi papírmalom</a>.
Völgy virágokkal talán: <a href="http://www.geocaching.hu/caches.geo?id=2239"> Azáleás-völgy</a>, Sala biztosan szívesen megpihen itt, amikor nincsen feladata.
ha2 2018.12.15 12:34
GCBENC
Heni&Gábor 2018.12.15 11:25
álomfogók: GCHBS Hortus Botanicus Solaris, Debrecen (kis kertjében... gyöngyvirág)?
Fairy 2018.12.15 11:02
Újabb köszönet az üzenetért.

"élő, ki a csatorna felett átívelő hídon betért a romos malomba" <a href="http://geocaching.hu/caches.geo?id=2910">Élővíz-csatorna (GCELOV)</a> (Skalp) - ez biztosnak tűnik.
És szerintem ez is: <a href="https://www.geocaching.hu/caches.geo?id=1620">Malom-völgyi Ember-szikla (GCESZI)</a> (WiseBear)
A lapát az enyém lesz, <a href="https://geocaching.hu/caches.geo?egylapon=100&any=lap%E1t">úgy tűnik</a>: <a href="https://www.geocaching.hu/caches.geo?id=3833">Lapát-vár (GCLV)</a> vagy <a href="https://www.geocaching.hu/caches.geo?id=3733">Malomtelelő (GCMA)</a>
A prédikál biztos, hogy <a href="https://geocaching.hu/caches.geo?egylapon=100&any=pr%E9dik%E1l">Blue Mali</a>, de melyik?
ha2 2018.12.15 10:03Fénykép:
Ha már úgy esett, hogy szombat munkanap lett hát töltsük el hasznosan. Folytattam a cédrusok felkeresését. Szép havas erdő fogadott. A történet a következő: Bence barátom nem volt sem szent,sem botanikus. Dolgos, tanult, jó ember volt, kemény mint a szikla. Keze, mint egy lapát, akkora. Sosem tért le az igazság ösvényéről. Tudta minden élő, ki a csatorna felett átívelő hídon betért a romos malomba: Ő biza vizet prédikál és bort nem iszik. Kis kertjében, a völgyben megtermett minden, gyöngyvirág, babér és olajág is. Szerintem hemzseg az információktól, de olvasgassátok ti is!
Walterhal 2018.12.14 22:16
Használt a nyugdíjasklubos karácsonyi buli okozta lazaság ;)! Én biztosan nem tudok elmenni érte.
Fairy 2018.12.14 22:14
Azért ez a zsinórhuzogatós megoldás nekem igen gyanús... Kik vannak oda a madzagok rángatásáért? Alpinisták? Siklóernyősök? És akkor azt mondja, hogy "idegen doboz" mellett van a gömb? :-o
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=YBosVmOOdxU">https://www.youtube.com/watch?v=YBosVmOOdxU</a>
GeoJézuska 2018.12.14 21:56
És a hatalmas cédruson egy átlátszó gömb tündöklik, az utolsó rejtvénnyel. :)
Zseniális levezetés és tökéletes megoldás. Gratulálok Walterhal! Már félálomban voltam, de megérte felébredni. :)
A gömb 10 méter magasan van, de segédeszköz nélkül is lehúzható. A legközelebbi odúban, egy idegen doboz mellett találhattok tartalék gömböt is, avarral takarva. A koordináták utóbbira mutatnak.

Őszinte tisztelettel:
GeoJézuska

Fairy 2018.12.14 21:39
@Walterhal Nagyon jó ötletnek tűnik a GCCSAP, az út így megy: <img src="https://www.geocaching.hu/cacheimages/2006-04/1777_20060415_223733.jpg" width="600px">
Walterhal 2018.12.14 21:29
Próbálkozom. A egyenes út közelebb lehet az észak-dél irányhoz. Az árnyékok kb. párhuzamosak az úttal, a téli napforduló táján sem túl rövidek, mivel alacsonyan jár a nap. A település szélén megy el, ott csatlakozik bele három kanyarral a másik, amiről két út is vezet a fához. A virágok között van hóvirág. Alcsútdoboz pont ilyen. És van egy hatalmas cédrus.
??GCCSAP??
GeoJézuska 2018.12.14 19:39
Sziasztok!
Biff evangéliumát csupán fiatalkorom megismerésére javasoltam. Úgy vélem, hogy a játékhoz nem adhat útmutatást. Jobban átgondolva, Tündér olvasatban, kezdek elbizonytalanodni. :)
Hamarosan felkerül az oldalra Sala beígért rajza.

Hóváró üdvözlettel:
GeoJézuska
Fairy 2018.12.14 13:00
Biff evangéliumának már majdnem a felénél tartok. Sok érdekeset olvastam. Elég szórakoztató a regény. De csak egyetlen dolgot tudok belőle a GCXM18-re vonatkoztatni: valamit messze keleten kell keresni. :-)
Fairy 2018.12.13 22:23
"Ez a történet nem azért íródott, hogy bárki hitét megkérdőjelezze, mindazonáltal ha bárki hite megrendül a humoros események által, annak talán kicsit jobban kell imádkozni."

Te vagy az, *iff? ;-)
GeoJézuska 2018.12.13 19:00
Szép volt!

Nem lett volna szívem Blue Malit egy szimpla kékkel elintézni :)

"Elhalmoztam hát őket dicsérettel és
jutalom<font color="red"><i><b>mal i</b></i></font>s."

Csak így tovább!
GeoJézuska
befi 2018.12.13 13:27
Szép volt. Bár így könnyű, egy titkos angyalka (Tündér), aki nem is tud róla? :)
Fairy 2018.12.12 23:49
Köszi az üzenetet. Szerintem a listám stimmel. ;-)

<i><a href="https://www.geocaching.hu/users.geo?id=436">Álmom</a>ban egy ifjú <a href="https://www.geocaching.hu/users.geo?id=34063">kék</a> <a href="https://www.geocaching.hu/users.geo?id=26">tündér</a> és
egy <a href="https://www.geocaching.hu/users.geo?id=8237">bölcs medvebocs</a> <a href="https://www.geocaching.hu/users.geo?id=436">fogócskázott</a>.
<a href="https://www.geocaching.hu/users.geo?id=17138">S én kalp</a>agom emeltem előttük,
hiszen hagyták egymást felváltva győzni.
Elhalmoztam hát őket dicsérettel és
jutalommal is.</i>
ha2 2018.12.12 23:37Fénykép:
A Gellért-hegyről hazafelé tartva csodálkozva látom,hogy még megtalálóra vár a GJ által elrejtett infó a Libanoni cédrusnál. No akkor tegyünk egy kis kitérőt!
A fa irányába baktatva jobbról kutyaugatás, balról vaddisznó csörtetés hangjai kísértek utamon.
A gömbökben kis versike fogadott:

"Álmomban egy ifjú kék tündér és
egy bölcs medvebocs fogócskázott.
S én kalpagom emeltem előttük,
hiszen hagyták egymást felváltva győzni.
Elhalmoztam hát őket dicsérettel és
jutalommal is."

GeoJézuska 2018.12.12 17:49
Sziasztok!
Sajnálom, hogy pontatlan rejtvényt adtam. Ez minden bizonnyal a Krampusz műve. Miután nyugalmamat megzavarta, csupa-csupa zagyvaságokat álmodtam, tündérekről, medvékről... Az egyiket le is írtam és egy gömbbe zárva, a cédrus mögötti borostyánba helyeztem, kicsit térdmagasság alatt.
Egy rikító sárga zsinórt is kötöttem fölé. Egy kapun be lehet menni a fa mögé.
Gond esetén, kérgét vesztett, agancs formájú fán is találsz gömböt, levelekkel takarva. A fejléc koordináta utóbbira mutat.
Keress, hogy költözhessek!
GeoJézuska
Hev 2018.12.12 17:03
<a href="http://turistautak.hu/poi.php?id=184292">Libanoni cédrus.</a>
Blue Mali 2018.12.12 16:52
Csak megérzés, s lehet egyáltalán nem segít, de a(z) (egyik) GeoJézuska szerintem kerékpáros, avagy kerékpárral jön északra! :)
befi 2018.12.12 14:40
Mindenképp csak (örök)zöld jöhet szóba, ahogy GJ utalt rá.
Szerintem a cédrus lesz, mert a másik nem nevezetes nagy fa, csak egy szép fa. A láda is csak a közelben, de nem róla szól.
A cédrusnál igen, igaz az meg virtuális.
Fairy 2018.12.12 12:20Fénykép:
Tehát ha a 153 a helyes szám, akkor
<a href="http://www.geocaching.hu/poi.geo?ob=tavolsag&od=n&egylapon=20&lat_h=46&lat_m=10.204&long_h=18&long_m=42.015&code%5B%5D=43778&poi_dist_min=152&poi_dist_max=154">a bátaszéki segédponttól <i>d</i> (152 km &lt; d &lt; 154 km) távolságra elhelyezkedő fák listája</a> négy elemet tartalmaz.

Ám ebből (Talán itt a pontosabb a távolságszámítás?) kiesik a Szabadság-fa és az Óriás platán. Maradnak ők ketten:
<a href="http://www.geocaching.hu/poi.geo?id=38368">Magányos fenyő</a> 152.7 km
<a href="http://www.geocaching.hu/poi.geo?id=169467">Libanoni cédrus</a> 153.3 km

Esélyesebbnek tűnik az utóbbi: ott egészen közel van hozzá <a href="http://geocaching.hu/caches.geo?id=273">láda</a>.
(Igaz, az előbbi meg közel van a <a href="http://www.geocaching.hu/poi.geo?id=20151">Vörös dagonyá</a>hoz ~ "puncsban elázott"...)
Fairy 2018.12.12 11:48Fénykép:
Nem tudom, hogy hibás volt-e az első szöveg vagy ez egy dinamukus rejtvény. ;-) De a mostani szövegben ezt találom:

<i>Olyan jól megfejtettétek a feladványt, hogy rénszarvasaimmal, angyalkáimmal nagy partit csaptunk, ami hajnali <b>egy</b>ig tartott. Tudjátok mennyi feladat k<b>öt</b> minket a karácsonyhoz, előtte kell kikapcsolódás is. A végén már csak <b>hár</b>[o]<b>m</b>an bírtunk táncolni, mindenki annyira elfáradt. Közben megbeszéltem segítőimmel, <u>milyen messzire</u> van a következő fa, de a buli végére elfelejtettem, a cetlim pedig puncsban elázott.</i>

Tehát 153. És akkor, ld. a képet:
(<s>Vagy - szigorúan véve - 15. És akkor nem sokat mentünk északra, csak - nagyjából - a másik moderátrolli ládáig: <a href="http://www.geocaching.hu/caches.geo?id=4660">GCTREE</a>.</s> De ez sokkal inkább kelet, mint észak, ezért nem erőltetem.)
Walterhal 2018.12.12 09:55
A köt-öt helyett én egy nullát olvasok a végén, a nemlétező cetlin. Így 130 km, de ott semmi gyanúsat nem látok :(.
befi 2018.12.12 08:47
Tényleg! A szöveget újra értelmezve, már csak három számot lehet kiolvasni. 153, nem lehet, hogy ez km? Tehát: a bátaszéki molyhos tölgytől északra 153 km a következő nyom (nevezetes fa), szerintem.
griffs 2018.12.12 07:05
A változö szőveg is a rejtv&#232;ny r&#232;sze? Esetleg az angyalka kurt&#236;totta le?
Fairy 2018.12.11 22:33Fénykép:
Még durvább, hogy a 6 fok, 151 kilométer az pont ide mutat:
Fairy 2018.12.11 22:21
Kicsit túltoltam, azt hiszem. Ha csak a magyar számokra koncentrálok:

Olyan jól megfejtettétek a feladványt, hogy rénszarvasaimmal, angyalkáimmal <b>hat</b>almas partit csaptunk, ami hajnali <b>egy</b>ig tartott. Tudjátok <u>mennyi</u> feladat k<b>öt</b> minket a karácsonyhoz, előtte kell <b>egy</b> kis kikapcsolódás is. A végén már csak hárman bírtunk táncolni, mindenki annyira elfáradt. Közben megbeszéltem segítőimmel, <u>milyen messzire</u> van a következő fa, de a buli végére elfelejtettem, a cetlim pedig puncsban elázott.

A 6.151 (fok) irányszögként értelmezve kb. a GCMAMM környékét is érinti.
Hev 2018.12.11 22:11
A puncs szanszkrit jelentése : 5
Más megközelítésben jelenthet ütést, vagy lyukasztást, fúrást, alagutat is.
Fairy 2018.12.11 21:35Fénykép:
No, de melyik?
<a href="https://en.wikipedia.org/wiki/Curta">Ez</a> vagy <a href="https://24.hu/belfold/2016/09/17/elkurtuk-nem-kicsit-nagyon-ma-tiz-eve-hogy-nyilvanossagra-kerult-az-oszodi-beszed/">ez</a>? :-o
GeoJézuska 2018.12.11 21:19
Sziasztok!
Fairy olyan alaposan fejtette meg a szöveget, hogy Curta angyalka módszereit kellett alkalmaznom :)
Így talán egyértelműbb az utolsó mondatban található kérdésre a válasz.

Keressetek meg!
GeoJézuska
Fairy 2018.12.11 21:02
Olyan jól megf<b>ejt</b>ettétek a feladványt, hogy rénszarvasaimmal, angyalkáimmal <b>hat</b>almas partit csaptunk, ami hajnali <b>egy</b>ig tartott. Tudjátok mennyi feladat k<b>öt</b> minket a karácsonyhoz, el<b>őt</b>te kell <b>egy</b> kis kikapcsolódás is. A végén már csak <b>hárman</b> bírtunk táncolni, mindenki annyira <b>elf</b>áradt. Közben megbeszéltem segítőimmel, milyen messzire <b>van</b> a következő fa, de a buli végére <b>elf</b>elejtettem, a cetlim pedig p<b>un</b>csban elázott.

Gyanús, nagyon gyanús...
Walterhal 2018.12.11 20:30
Én úgy emlékszem, hogy az eddigi karácsonyi ládák nem voltak közvetlen szomszédságban meglévő ládákkal - persze csak párnál jártunk.

Ancs 2018.12.11 19:35
Walterhal gondolatmenetére fűzve én a GCMAMM-ot mondanám.
"A végén már csak hárman bírtunk táncolni..." - GJ és a 2 mammut
Walterhal 2018.12.11 18:44
Az Év fája oldalon és a denromania.hu-n kószálva egyelőre három tippem van az aktuális segédládához: Budakeszi/mamutok, Vácrárót/jegenyefenyő és mamut, Gödöllő hosszútűs fenyők. Ezek kb. beleesnek az észak- egy óra cikkelybe. Mivel az egy órát tekintem fontos adatnak, a gödöllői arborétumban keresném a következő segítséget.
Fairy 2018.12.11 18:22Fénykép:
Viszont - ha helyes az eddigi gondolatmenet - egy dolog már biztos:
valahol itt kell lennie egy karácsonyfának, mert Skalp játékostársunk összes ládája határon túli - egyet kivéve. ;-)
Fairy 2018.12.11 18:08Fénykép:
Dolgoztam egy kicsit a gondolatmenet folytatásán. De bölcs DzsióDzsízöszünk ügyesen választott, így az eddigi infók nem nagyon szűkítik a területet. :-D
Nézzétek csak meg, hogy miért:
<a href="http://www.geocaching.hu/caches.geo?egylapon=500&wp_multi=i&member=Blue+Mali%2CFairy%2CWiseBear%2C%E1lomfog%F3k%2CSkalp&allapot_1=i&allapot_2=i&allapot_3=i&megye_1=i&megye_2=i&megye_3=i&megye_4=i&megye_5=i&megye_6=i&megye_7=i&megye_8=i&megye_9=i&megye_10=i&megye_11=i&megye_12=i&megye_13=i&megye_14=i&megye_15=i&megye_16=i&megye_17=i&megye_18=i&megye_19=i&megye_20=i">Blue Mali, Fairy, WiseBear, álomfogók és Skalp nem terv állapotú ládái Magyarország területén</a>
GeoJézuska 2018.12.11 17:24
Sziasztok Angyalkáim ! :)
Nagyon nagy örömöt okoztatok nekem azzal, hogy rácáfoltatok a gonosz krampuszra és kreatív megoldásokkal álltatok elő !
Fairy következtetései nagyszerűek, talán tökéletesek, de ezt csak hozzám ellátogatva tudhatjátok meg. :)
Végre Walterhal is a kedvemben jár, felfigyelt a zöldre, eszmefuttatása tökéletes. Perceken belül fent lesz a kulcs, a mostani fához.

Figyeljetek!
GeoJézuska
Walterhal 2018.12.11 17:05
Álmodtam egy szép fával és alatta Geojézuskával. Szóval zöld fával, azaz fenyő, tuja vagy cédrus fát kell keresnünk a következő segítség megtalálásához. Úgy gondodlom, az öt szám a karácsonyi ládák helyének megtalálásához kell, amihez viszont kell a következő segítség is. Így a kérdés merre járt Agria? Hol rakta le a következő útmutatót Geojézuska? Hátha könnyebb lesz agyalni a számokon.
Fairy 2018.12.11 14:08
Abból indultam ki, hogy a négy számjegy nem bárhol a telefonszámban, hanem csak a végén lehet.
A így kapott felhasználók közül a több ládával/megtalálással rendelkező játékost választottam ki.
Kicsit túl sűrű így a ponthálózat. Hacsak nem a játékosok <i>ládáin</i> keresztül vezetnek a nyomok. :-D
bigmick 2018.12.10 23:56
Fairy, tetszik a nyom, amin elindultál. Úgy persze könnyű, hogy a saját telefonszámod is érintett &#128516;
Viszont van olyan szám, amelyiknél nem egészen egyértelmű a dolog.
Pl. 5264 esetében 4 usernek is erre végződik a telefonszáma, így lehetséges helyszínek még Várpalota, Nyíregyháza és Esztergom is.
1901 kapcsán pedig adódik még Salgótarján, Székesfehérvár és Tatabánya
Fairy 2018.12.10 22:30
<a href="https://www.geocaching.hu/users.geo?id=17138">Skalp</a>: +3630999<b>8400</b> Békéscsaba
pappcsalád 2018.12.10 22:29
Mivel a számokhoz tartozó felhasználók viszonylag régen léptek be utoljára, így a megtalálásaik száma valószínűleg nem változik és talán lehet rejtvény alap. Mint pontok. Ezek összeolvasva 6014301 (kevés is az ördögi 6 számjegy) egy hirdetéskód Dömsödön. Így akkor GCPETF.
Fairy 2018.12.10 22:28
<a href="https://www.geocaching.hu/users.geo?id=8237">WiseBear</a>: +3630930<b>5264</b> Budapest-Balatonalmádi-Tard
Fairy 2018.12.10 22:25
<a href="https://www.geocaching.hu/users.geo?id=436">álomfogók</a>: +3620347<b>1901</b> Nagytarcsa
Fairy 2018.12.10 22:24
<a href="https://www.geocaching.hu/users.geo?id=34063">Blue Mali</a>: +3620944<b>1527</b> Leányfalu
Fairy 2018.12.10 22:23
Az én számom +3670704<b>4057</b> :-o Pécs

Walterhal 2018.12.10 22:21
Jézusom, hát ma sem alszom? Neki kellene állni a telefonszámok - userek - települések közös halmazát szűkíteni... hátha kijön valami. De lehet, hogy inkább megálmodom a megfejtést ;).
Hev 2018.12.10 19:42
A megadott számok felhasználók telefonszámainak 4 számjegye. A felhasználó keresésénél kell beírni , általában több találat jön ki de érdemes azt a párat végigkattintani mert a keresés akkor is találatot jelez ha ez a négy szám nem az utolsó hanem valahol közben van. Esetleg később lehet szűkíteni a településeket, mert több lehetőség is van.
GeoJézuska 2018.12.10 19:17
Kedves Walterhal !
Sosem voltam sem haragtartó, sem sértődékeny. :)
Bigmick utolsó próbálkozása nem tökéletes, de ígéretes. Krampusz telefonhívása segít! Ld. fent!

Bízok bennetek!
GeoJézuska
Ancs 2018.12.10 14:33
A második fa Székesfehérvár vagy Várpalota közelében.
"Krampusz is ólálkodik a közelben"

Ha az északot szigorúan veszem, akkor inkább Szfv.
Walterhal 2018.12.10 10:41
Jajajj Jézuska, remélem megbocsátasz, és találok majd én is a ládában ajándékot.
gyberna 2018.12.10 00:32
Csekkoltam az úthosszakat, de többnyire tízesre kerekített értékek vannak, 8400-as meg egy osztrák és egy szlovák van csak.
Nem tudom, mennyire vagyunk jó úton azzal, hogy a geocaching.hu keresőjébe írunk dolgokat, de megnéztem pl a turistautak.hu-t, ott mindegyik számra ad találatot, mondjuk hogy azok közül melyik kellene nekünk, kérdéses számomra.
bigmick 2018.12.09 21:03
Bár sem a láda, sem a POI keresés nem tűnt nyerőnek, viszont GJ biztatása alapján nem járhatok nagyon messze az igazságtól, így hát újra próbálkoztam más ötletekkel:
- track keresés: mind az 5 szám azonosít egy-egy tracket, de 2 ezek közül nem Magyarországon van, így legalábbis gyanús, hogy ez se a jó nyom
- útvonal keresés: 8400 túl nagy, ez se nyert
- user: mind az 5 szám beazonosít valakit, akikből 3-nál nincs megadva település a profillapon, így ez se vitt igazán előre

Itt most megint bedugultam :(
GeoJézuska 2018.12.09 20:24
Igaz, pár száz évvel ezelőtt fiatalabb voltam, de még hogy ÖREG !!!?
Walterhal ügyesen beazonosította az angyalkákat, viszont én így bocsájtottam őket útra: "de most ne legyetek lokálpatrióták". Jó munkát végeztek, így a kizárásban lehet hasznos inkább ez az információ.
A nyomhoz adott tanácsot nagyon jól értelmezte bigmick. Csak így tovább!
A hosszú út után megérkeztem Salával a 2. fához. Mivel állítólag öreg vagyok, ezért most hosszú pihenőre van szükségem és ki kell raknom a 2. útmutatót is. Legkésőbb két nap múlva jelentkezem.
Krampusz is ólálkodik a közelben, vagyis legyetek rosszak, ha mertek !
GeoJézuska

Szabó família 2018.12.09 13:26
Lehet, hogy nem véletlenül került a 4057 és a 5264 nagyobb méretű lapra (befi képe alapján), mint a másik három szám?
bigmick 2018.12.09 10:37
<i>Megfelelő keresőbe, megfelelő helyre beillesztve, fontos információkhoz juthattok</i>
Úgy lenne stílszerű, ha az a kereső a geocaching.hu oldalon fellelhető valamelyik keresési lehetőséget jelentené.
- 8400 láda sorszámnak túl nagy,
- 1901 egy megszűnt és nem elérhető POI-nak a sorszáma.
Itt elfogyott az ötletem.
ha2 2018.12.09 05:49
És a keleti országrész?
Walterhal 2018.12.09 01:15
Kicsit tipródtam, a másik öt hely az angyalok "Település"-ként megadott helyei (közelében) lehetnek. Ők meg rejthetnek a távolabbi iskolájuk, munkahelyük, szőlőjük környékén is ládát.
Walterhal 2018.12.08 23:34
Nyolc angyal? Az három segédpont és öt láda. A neveik egyből pár római helyet juttattak eszembe.
Alba: Székesfehérvár
Dotis: Tata
Curta: Nyergesújfalu környéke
Arrabona: Győr
Alisca: Öcsény
Sala: Zalalövő
Agria: Eger
Partiscum: Szeged

Jéuska öreg már, így biztosan nem csapongtak gondolatai a terv kidolgozásakor. Így megnéztem az Év fái sorozatot. Van még két egybeesés: Tata, nagy platán 2014, Eger, platán, 2012. Mivel éppen Agria az egyik angyal, aki új helyet keres a segítségre, talán Egerben kéne keresgetni?
<a href="https://evfaja.okotars.hu/scoreboard/2012"> Platánfa Egerben</a>

Aztán mennék joco12589 ötletét megnézve <a href="https://evfaja.okotars.hu/fa/2014/deszki-oreg-fa-matuzsalem">a deszki fához</a>, Szeged mellé.

Tatát is esélyesnek látom, mert ha Egerben és Szegeden vannak a segédládák, akkor nem jutna karácsonyi láda az ország keleti felére. Ráadásul Nyergesújfalu és Tata szinte egy ugrás. No, mégis menjek <a href="https://evfaja.okotars.hu/scoreboard/2014"> Tatára</a>?



joco12589 2018.12.08 22:49
A másik két nevezetes fa esetleg a gcdesk, gcgesz?
anettx 2018.12.08 20:55
Sümeg környéke? GCNypk esetleg?

GeoJézuska 2018.12.08 20:29
Kedves gyberna !

3 nevezetes fánál pihenek meg és hagyok nyomokat, a leendő geokarácsonyfák helyszínével kapcsolatban. Azaz még 2 nevezetes fát lenne jó megtalálnotok (segíteni fogok), hogy egészen biztosan be tudjátok azonosítani a nyomokból, az 5 geokarácsonyi helyszínt.

Ünnepváró üdvözlettel:
GeoJézuska


Mathau 2018.12.08 16:49
GCPETF?
Pogánypeti 2018.12.08 16:08
Én is irányítószámokra gondoltam, de ezek közül csak a 8400 az egyetlen irszám, mégpedig Ajkáé. A többi nem irányítószám...
gyberna 2018.12.08 16:00
Erre gondoltam én is először, de a 8400 (Ajka) kivételével egyiket se találtam meg a magyar adatbázisban.
bigmick 2018.12.08 15:45
Irányítószámok a karácsonyfákhoz?
befi 2018.12.08 11:19Fénykép:
Megtaláltuk. Elhoztuk.
Az angyalka 5 cetlit tett a dobozkába.
Mindegyiken számot találtunk.
Ezek a következők:
1527
1901
4057
5264
8400


gyberna 2018.12.07 21:05
Sziasztok! Geokarácsonyban új vagyok, segítsetek légyszi. Annyi a lényeg, hogy együtt dolgozunk, hogy kiderítsük, mely ládákat kell(ene) felkeresni, vagyis online kutakodunk és a végén lesz egy, amit ténylegesen, fizikailag is fel kell keresnie mindenkinek? :)
befi 2018.12.07 17:54
Holnap délelőtt megyünk, most már más ne keresse. 220 km-t nem szeretnék potyára levezetni.
joco12589 2018.12.07 15:24
Valaki nem lakik a közelben hogy az információt tartalmazó rejtést meg keresse?
Togo 2018.12.03 23:15
Igen, ez a GCFA16, a Szent Orbán kápolnával. Hogy lett ebből Szent Péter? Csak emiatt nem mertem javasolni, mert a szövegből gondoltam, hogy nevezetes fákat kell majd keresgélni, de Orbán nem Péter, úgyhogy ezen ugrottam is tovább. Így meg persze, hogy nem találtam olyat ami stimmelt.
befi 2018.12.03 20:38
Tolna megye
Péter60-Alisca, dehogy Szent Péter ?
Bátaszék
GCFA16
GeoJézuska 2018.12.03 20:09
Sziasztok!

Ancs nagyon lelkesen és jól próbálkozik.
Péter még mindig máshogy :)
GCKTUF ?
Nem dél, de gyönyörű fa, akárcsak amelyik mellett mára nyugovóra térek.

Várlak benneteket !
Ancs 2018.12.03 19:42
GCKTUF?
Szent Péter máshogy, avagy az esernyőjével, ami a viharsarokban jól jöhet.
"mihelyt rejtekem örömömre leleplezitek, rejtvényt hagyva magam után, új fa alá költözhetek" - ez pedig egy mozgóra utal szerintem
Mathau 2018.12.03 17:41
Najó, Beremend? :)
GeoJézuska 2018.12.03 15:51
Sziasztok!
Sala csupán a kedvenc angyalom, most nincs szerepe a megoldásban.
Szent Péter szellemének viszont igen, csak kicsit másképp, mint gondolnátok.
A lányok tippjei kicsit nyugatiak, viszont valóban áll egy kápolna mellettem.
Ám a legfontosabb:

"mihelyt rejtekem örömömre leleplezitek, rejtvényt hagyva magam után, új fa alá költözhetek"

Várlak benneteket !

Éva 2018.12.03 15:24
"Nagy örömömre nem csak Szent Péter szelleme van jelen, egy geoládát is felfedeztem közvetlen közelemben, így feltételezem ti is szívesen zarándokoltok fel ide."
Hol ír itt másik szellemről? Nem csak Szent Péter szelleme, hanem egy geoláda is van itt az én olvasatomban:-)
Sala Zalalövő latin neve, ez pedig közvetlenül Pusztaszentpéter szomszédságában van.
Mondjuk nem igazán dél, az tény és való.
Ancs 2018.12.03 14:59
Zala nekem már inkább nyugat. Sala őrködik <b>mellettem</b>, vagyis szerintem Somogy.
És <b>nem csak</b> Szent Péter szelleme, valaki másé is jár arra.
Reméljük, este kiderül, melyik gondolkodás a helyes. :D
bigmick 2018.12.03 13:56
<b>Sala</b>, valamint <b>Szent Péter szelleme</b> így együtt nekem is Pusztaszentpétert juttatja eszembe...
Éva 2018.12.03 13:13
GCPSZP nagyon egyszerű lenne?
http://geocaching.hu/caches.geo?id=2283
Ancs 2018.12.03 11:12
Nekem ez gyanús: GCBEND

Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók