turistautak.hu
turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Térképek
Típus:
kastélygeocaching.hu-n
Név:Dóra-kastély
Szélesség (lat):N 46° 58,969'
Hosszúság (lon):E 18° 53,513'
Magasság:155 m
Település:Dunaújváros-Pálhalma
Megye:Fejér
Bejelentő:eTiGeR
Dátum:2015.10.31 16:08

Dóra Szilárd 1915-ben már biztosan birtokos volt Pálhalmán, birtoka az 1930-as években 611, 1945-ben 713 katasztrális holdat tett ki. Az itteni kastélyt valószínűleg a Dóra család építtette az 1900-as évek táján. Az épület stílusa eklektikus. Említés történt arról is, hogy Dóra Szilárdnak a Dunapentele belterületén lévő Magyar utcában is volt kúriája, melyet a hozzá tartozó földterülettel együtt 1926-27-ben eladott. Azt az épületet lebontották, helyét felparcellázták, és lakóházakat emeltek rajta.
Szabadon álló, L-alaprajzú épület. Középső tömbje emeletes, előtte nyolc pilléren nyugvó, félköríves árkádos tornácsorszerű rész húzódik. Az emeleti rész 3+1 félköríves záródású ablaka előtt mellvédes erkély található. Jobb oldalához nyolc félköríves ablakkal ellátott földszintes szárny csatlakozik. Jelenleg a Pálhalmai Agrospeciál Kft. működik benne. Forrás

kastély-lista
közeli ládák
közeli pontok
közeli települések
megjegyzés hozzáfűzése


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók