turistautak.hu
turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Térképek




Típus:
klettersteiggeocaching.hu-n
Név:Ivano Dibona via ferrata (BC)
Szélesség (lat):N 46° 34,981'
Hosszúság (lon):E 12° 11,615'
Magasság:2932 m
Valószínűleg Cortina d´Ampezzo külterületén
Megye:Olaszország
Bejelentő:Mikulás
Dátum:2014.09.01 21:32
cél / magasság3008m Cristallino
nehézségBC
mászás60 perc

Megközelítés: Cortina d'Ampezzo felől a Tre Croci hágó felé (1805 m). A hagó alatt van egy nagy parkoló, ahonnan el kell indulni a Cristallo felvonó felé, mely két lépésben felrepít a Lorenzi házig.

Ennek a via ferrátának a beszállását nagyon egyszerű megtalálni, mivel a Lorenzi háztól indul és szép nagy fém tábla jelzi. Rögtön keményen szinteket kell leküzdeni, hiszen egy függőleges falon, "ácskapcsokon" kell fellépkedni. Fent egy rövid kis alagúton kijutva egy hosszú, a Cliffhanger cimű filmből is ismerős függőhídhoz jutunk. Ezt követően változatos mászással kb. fél óra alatt lehet eljutni arra pontra, ahol egy rövid kitérővel ellátogathatunk a Cristallino csúcsra (3008 m), ez mindenképp megéri a csodás panorámáért. A via ferrata utána halad tovább lefelé különböző katonai épületek romjai mellett. Itt sokat (ahogy mi is) sarkon fordulnak és visszatérnek a Lorenzi házhoz. Az igazság azonban az, hogy a via ferrata folyatatódik (igaz egyre könnyebb) lefelé, nincs is végig biztosítás, de csak az menjen tovább, aki megoldotta a logisztikát, hogy vissza tudjon menni a kiindulási ponthoz, mivel a túra vége ebben az esetben az Albergo Ospitale fogadó felé, ami a Cortina és Schulderbach között található.

forrás:
http://www.klettersteig.de/klettersteig/klettersteig_ivano_dibona/652

klettersteig-lista
közeli ládák
közeli pontok
közeli települések
megjegyzés hozzáfűzése


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók