turistautak.hu
turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Térképek




Tablók sok fényképpel
Tablók sok fényképpel
Magminták sora
Magminták sora
Tablók és makettek
Tablók és makettek
M1-M7 csomópontja kicsiben
M1-M7 csomópontja kicsiben
Osztapenko, 1963
Osztapenko, 1963
Ugyanez a másik irányból nézve
Ugyanez a másik irányból nézve
Hókotrók munkára készen
Hókotrók munkára készen

Típus:
múzeumgeocaching.hu-n
Név:Autópálya Múzeum
Szélesség (lat):N 47° 19,650'
Hosszúság (lon):E 18° 46,627'
Magasság:120 m
Település:Martonvásár
Megye:Fejér
Bejelentő:Kolesár
Dátum:2003.01.06 18:37

Az M7-es autópálya mellett, Martonvásár határában, az autópálya-mérnökség telepén belül működik a magyar autópálya-építés több, mint 35 évét bemutató múzeum.

Munkaidőben (H-Cs 8-16, P 8-14 óra között) szívesen kinyitják a helyiséget, még belépődíjat sem kell fizetni. A bejárat mellett, a diszpécsernél kell jelentkezni, itt egyben be lehet kukkantani az autópálya üzemeltetésének technikai hátterére is (segélykérő telefonok "interaktív térképe", műholdas időjárás-előrejelzés).

A múzeumként működő helyiség a telep túlsó sarkában van, útközben a hatalmas katbantartó gépeket is meg lehet csodálni, most éppen hókotrásra és homokszórásra vannak berendezkedve. A "múzeum-szoba" kis alapterületű, viszont minden csupa faburkolat és galériázott, így a téma jellegéhez képest igen otthonosnak mondható.

Számtalan tabló mutatja be az autópályák építését a tervektől, makettektől kezdve a földmunkáktól kezdve a burkolat terítésén keresztül egészen a hivatalos átadó-ünnepségekig. Sok apróbb tárgy is színesíti a tárlatot: láthatunk magmintákat a burkolatból, hangszigetelő anyagokat, illetve a mobiltelefonok elterjedésével háttérbe szorult segélyhívó telefonokat is.

Sok fekete-fehér, illetve korai, megfakult színes fénykép látható az autópálya előtti időkből, és az építés kezdetéről. Megdöbbentő járműpark figyelhető meg ezeken.

Érdemes összekötni a hely megtekintését Martonvásár virtuális ládájával, különösen hétfőn, amikor a kastély múzeuma zárva tart, de az autópálya-mérnökségen munkanap van :-)

múzeum-lista
közeli ládák
közeli pontok
közeli települések
megjegyzés hozzáfűzése


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók