turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

bigmickhozzászólásai | válasz erre | 2019.10.20 22:03:50 (2794)
Először is köszönöm az ígért beszámolót.
És akkor sorban:

- visszajelzés a logolás sikerességéről/sikertelenségéről: ezt már más is igényelte, rajta van a teendő listámon, lesz ilyen.
Jelen pillanatban annyi a visszajelzés, hogy a láda Logok oldalán megjelent-e a beküldött logod (akkor sikeres volt), vagy sem.

- sikertelen logolás okának visszanézése: az adott láda 3 pontos menüjében a legalsó funkció (Sikertelen logolások) pont erre való: itt látható, hogy mikor milyen jelszóval próbálkoztál, és mi volt a visszakapott hibaüzenet

- a pillanatnyi pozícióm és a kiszemelt láda közti vonal: akkor fog látszani, ha az alábbi feltételek teljesülnek (egyszerre):
-- a térképre kerülő rétegek közül a saját pozíció láthatósága be van kapcsolva
-- a térképre kerülő rétegek közül a célpont láthatósága be van kapcsolva
-- a kiszemelt láda (megfelelő pontja) ki van jelölve célpontként
-- NE legyen aktív útvonalterv kérés (ha a brouter útvonaltervező nincs telepítve, vagy a g:hu+ alkalmazással még nincs összepárosítva, akkor ez a feltétel egész biztosan automatikusan teljesül)

- Térkép megbolondulás: Ez akkor fordulhat elő, ha az ember sokat ugrál a térkép és egyéb funkciók között oda-vissza. Elvileg találtam rá gyógymódot, amit valamelyik korábbi verzióba már bele is építettem, de a jelek szerint még mindig ki lehet akasztani. Próbálkozom további gyógyítással.
[előzmény: (2793) Pongi57, 2019.10.20 21:23:04]

Pongi57hozzászólásai | válasz erre | 2019.10.20 21:23:04 (2793)
Ma délelőtt 4 ládát (ebből egy 5 pontos multi) kerestem meg sikeresen a G:hu 2.0.11-el. A korábban tapasztalt 2 írány vonal most nem jelentkezett. Viszont van más észrevételem. Az egyik, hogy semmilyen visszajelzést nem kap az ember, hogy sikerült-e a logolás vagy sem. Legalábbis nekem nem tűnt fel. Egy ideig pörög a kis varázskerék, aztán semmi. A böngészőbe mindig ráfrissítettem a megtalálásaimra és így derült ki, hogy elfogadta-e vagy sem. A GCEGTE-nél viszont nem fogadta el és ellenőrzés képpen ugyanonnan ugyanazt a jelszót beírtam a G:hu 1.6.4-es appba is és ott minden oké volt. Szerintem jó lenne tudni, hogy elfogadta-e vagy sem és ha nem, akkor ha lehet, akkor azt is, hogy nethiány, vagy rosszul beírt jelszó vagy más egyéb ok miatt nem.

A másik probléma, hogy nagyon esetlegesen jön elő az a vonal, ami a pillanatnyi pozícióm és a kiszemelt láda között kellene, hogy legyen. Az esetek 80%-ban úgy tűnt, hogy az iránytű ikonra kell kattintani, hogy megjelenjen (mind a saját, mind a láda pozíciójának a megjelenítése be volt kapcsolva). De az esetek kisebb hányadában erre sem jött elő. Egyszer úgy sikerült csak, hogy kikapcsoltam/bekapcsoltam a progit.

És végül még egy hiba. Egyszer - már a ládázás vége felé - "megbolondult" a térkép megjelenítés. Azért nem ijedtem meg különösebben, mert ehhez hasonlót már a g:hu 1.x-es verziónál is tapasztaltam és így most is, mint annó a régi appnál a kikapcs/bekapcs segített. Alább néhány képernyőkép, de ezek a valóságban nem statikusak voltak, hanem állandóan változtak, mint egy kaleidoszkóp.Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók